Niets lekkerder dan een lekker hapje bij de borrel, als je het ons vraagt. Ben jij op zoek naar originele borrelhapjes voor een gezellig avondje thuis? In dit artikel vind je niet alleen 12 hartige borrel snacks, maar ook een aantal gezonde, zoete tussendoortjes.
Wil jij thuis leuke borrelhapjes maken, hartig én zoet? Hier vind je een overzicht met 18 originele borrelhapjes. Van gevulde portobello tot snelle koude borrelhapjes en van een borrelhapje met komkommer tot kokosnoot & abrikoos energieballetjes. Welke ga jij thuis maken?
1. Aubergine met geitenkaas mouse, Granaatappel pitjes, Pistache en Munt
Ingrediënten voor 10 aubergine borrelhapjes
1 aubergine
1 ei
80 g paneermeel
250 g cherry tomaten
200 g romige geitenkaas
4 el crème fraîche
1 granaatappel
Handje gezouten pistache noten
1 bosje munt
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. Maak twee bakjes, 1 met een opgeklopt eitje en 1 met het paneermeel. Leg elke plak aubergine eerst in het ei en daarna in het paneermeel. Zet een grillpan op het vuur met een scheutje olijfolie en rooster de aubergine tot beiden kanten goudbruin gebakken zijn.
2. In de tussentijd maak je de geitenkaas mouse door de geitenkaas op te kloppen met crème fraîche tot je een romige mouse hebt. Je kan de geitenkaas mouse straks op de aubergine leggen met een lepel of een spuitzak.
3. Snij de cherry tomaten in dunne plakjes en hak de pistache noten grof.
4. Versier de krokante aubergine met de geitenkaas mouse, de tomaten schijfjes, granaatappel pitjes, pistache noten en munt en besprenkel nog kort met wat peper en zout. Eetsmakelijk!

Bron: Ciels Table Tales // originele borrelhapjes // leuke hapjes bij de borrel // vegetarische borrelhapjes // borrelhapjes maken // borrelhapje gezond
2. Borrel Blini’s met rode bieten crème, peer en rode kool
Dit leuke hapje voor bij de borrel is niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor de maag! Hieronder vind je het borrelhapjes recept.
Ingrediënten voor 12-14 blini’s
50 g boekweitmeel
50 g tarwebloem
3,5 g instant gist
90 ml lauwwarme (plantaardige) melk (37*C)
1 ei
10 g (plantaardige) roomboter + extra voor bakken
Snuf zout
Ingrediënten Rode bieten crème
250 g gekookte rode biet
1 el citroensap
125 g crème fraîche
Ingrediënten Garnering
1 peer
Halve rode kool
Bosje verse dille
2 el Boekweit
Peper en zout
Bereidingswijze blini’s
1. Meng in een kom het boekweitmeel, gist en de lauwwarme melk. Dek de kom af met een vochtige theedoek of een vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
2. Smelt na een uur de boter in een pan en splits het ei. Meng het eigeel, zout, boter en bloem en mix door het eerste beslag. Klop daarna het eiwit op met een mixer tot het helemaal stijf is en meng daarna ook door het beslag. Laat nog eens 30 min rijzen.
3. Verhit in een koekenpan een beetje (plantaardige) boter en bak de blini’s aan beiden kanten goudbruin.
Bereidingswijze topping blini
1. Mix de rode bieten, de crème fraîche en het citroensap met een staafmixer en maak ppsmaak met peper en zout
2. Snij vervolgens de rode kool en peer in dunne plakjes. Verwarm een lepel in warm water en gebruik deze om de rode bieten crème op de blini’s te scheppen, hierdoor krijgt de crème een mooie gladde structuur. Beleg de blini’s met de rode bieten crème, de rode kool en een reepje peer en garneer met boekweit, verse dille en peper en zout. Smakelijk!
Bron: Ciels Table Tales // originele borrelhapjes // leuke hapjes bij de borrel // vegetarische borrelhapjes // snelle koude borrelhapjes
3. Borrelhapje met Portobello, Spinazie, Abrikozen en Tijm
Ingrediënten voor 4 portobello’s
4 portobello’s
125 g geitenkaas
150 g spinazie
1 chioggia biet
3 abrikozen
Paar takjes tijm
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze portobello bij de borrel
1. Snij de abrikozen in partjes en de chioggia biet in plakjes. Je kan de chioggia plakjes in zijn geheel gebruiken of je kan met een ronde vorm kleinere rondjes uitsnijden.
2. Verhit een grillpan met olijfolie en rooster de portobello’s aan beiden kanten voor een paar minuten.
3. Verhit tegelijk ook een koekenpan met olijfolie en laat de spinazie kort slinken.
4. Beleg de portobello’s met de spinazie, geitenkaas, abrikozen en tijm en besprenkel met peper en zout.
Bron: Ciels Table Tales // originele borrelhapjes // leuke hapjes bij de borrel // vegetarische borrelhapjes // borrelhapjes maken // borrelhapje gezond
4.Vegan tofu ‘fish’ sticks
Ingrediënten voor 3 / 4 personen
1 blok tofu (400 g)
80-100 g paneermeel
1/2 nori sushi blad
100 ml amandelmelk
2 el soja saus
(Sap van) een halve citroen
1 tl cayenne poeder
Peper en zout
Bereidingswijze tofu sticks
1. Verwarm de oven voor op 200*C.
2. Snijd de tofu in reepjes (denk qua dikte aan traditionele fish sticks)
3. Mix het paneermeel en nori blad in een foodprocessor tot alles fijn is. Meng daarna in een kom het amandelmelk, soja saus, citroen, cayenne poeder en peper en zout tot een sausje.
4. Dip alle tofu reepjes per stuk in deze saus en vervolgens in het mengsel van paneermeel. Leg alle tofu sticks naast elkaar op een bakplaat en bak in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten tot ze knapperig zijn.
Bron: Ciels Table Tales // originele borrelhapjes // leuke hapjes bij de borrel // vegetarische borrelhapjes // borrelhapjes maken // borrelhapje gezond
Meer recepten voor originele borrelhapjes vind je hieronder. De recepten vind je via de link >
5. Geroosterde Radijs Chips
Want chips hoeft niet altijd van aardappel gemaakt te worden! Vind hier het recept >
Bron: Clean Eating Veggie Girl // gezonde chips // originele borrelhapjes
6. Vegetarisch Voorjaarsplateau
Een keer wat anders dan hammetjes en kazen! Hier vind je het vegetarische recept >
Bron: Love and Lemons // vegetarische tussendoortjes // gezonde borrelhapjes // snelle koude borrelhapjes
7. Huisgemaakte Limoentortilla’s
Heb jij wel eens van limoentortilla’s gehoord? Wij in ieder geval niet! Hier vind je het leuke recept >
Bron: Isabel Eats
8. Gezonde Groenten Hummus
Hummus is heel makkelijk zelf te maken, zoals deze variant met komkommer en olijfolie! Vind hier het gezonde recept >
Bron: Cookie and Kate // groentehummus maken // gezonde snacks // borrelhapje met kommkommer // snelle koude borrelhapjes
9. Spinazie & Artisjok Dip
Heerlijk voor op crackers, een stokbroodje of om in te dippen met groenten! Hier vind je het recept >
Gezonde snacks | Bron: The Mostly Vegan
10. Geroosterde Radijsdip met Komkommer
Gezond, makkelijk en super lekker! Hier vind je het recept >
Bron: The Kitchn // gezonde snacks maken // borrelhapje met komkommer // snelle koude borrelhapjes
11. Witte Bonenhummus met Artisjok en Knoflook
Eens een keer wat anders dan de klassieke hummus proberen? Vind hier het makkelijke recept >
Bron: The Cheerful Kitchen
12. Gezonde Lente Guacamole
Een frisse quacamole is altijd leuk om op tafel te zetten en perfect voor bij knapperige nacho chips! Hier vind je het recept >
Bron: Spices in My DNA // guacamole recept // snelle koude borrelhapjes // gezonde borrelhapjes
13. Veganistisch Lemon Poppyseed Muffins
Ook zoete snacks kun je makkelijk een gezonde twist geven, zoals deze vegan muffins. Hier vind je het recept >
Gezonde snacks | Bron: Minimalist Baker
14. Snickerdoodle Bites
Als wij het woord ‘snickers’ horen zijn we eigenlijk al verkocht.. Geldt dat ook voor jou? Hier vind je dan het recept om deze bites te maken >
Bron: Tone It Up
6 x vegetarische, gezonde gerechten die binnen 30 minuten klaar zijn >
15. Fruitsalade met Honingsaus
Kun jij wel wat meer vitaminen gebruiken? Probeer dan eens deze uitgebreide fruitsalade met honingsaus! Vind het recept hier >
Bron: Gimme Delicious // snelle koude borrelhapjes
16. Gezonde en Huisgemaakte Karamel Popcorn
Zelf popcorn maken, hoe leuk is dat? Hier vind je het recept >
Bron: Fit Mitten Kitchen // zelf popcorn maken
17. Kokosnoot & Abrikoos Energieballetjes
Voor een gezonde energie boost op je dag! Vind het recept hier >
Gezonde tussendoortjes | Bron:: Happy Healthy Mamma
18. Avocado-Pindakaas Brownie
Een gezond recept voor een lekkere brownie? Deze variant met avocado en pindakaas met je proeven! Hier vind je het recept >
Bron: Tone It Up