The Food Department heeft nieuw – culinair – leven geblazen in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterdams glorie en nieuwe ontdekkingen. Ook wij gingen (voor)proeven!
Rent24
Het menu van The Food Department
The Food Department stelt zijn menu samen met uiteenlopende concepten: gerenommeerde namen, Amsterdamse glorie en vernieuwende keukens die hun eerste culinaire strepen verdienen.
Naast de 14 foodstands trekken ook 3 bars in op de 1100m2 van het monumentale postkantoor: Een biergarten met hoge tafels en speciaal bieren, een cocktailbar met uitzicht over het Paleis en een immense centrale bar omringd door meters hoge ramen waar barhangers uitkijken over ‘t krioelende komen en gaan van de Spuistraat en Raadhuisstraat.
Tijdens ons eerste bezoek proefden we het Griekse streetfood van Lios, de Nikkei kitchen van Lima Lima, de pizza’s van Toni Loco en de taco’s van Taco’s & Tequila. We kwamen erachter hoe goed er gekookt wordt in deze nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam, en komen heel snel terug om van meerdere stands gerechten te proeven!
The Food Department Amsterdam // Taco’s & Tequilla
Smakelijke standhouders in TFD
Bepita: Het was slechts een kwestie van tijd, tot THE ENTOURAGE GROUP de keuken van Tel Aviv naar Amsterdam bracht. Deze nieuwste hotspot van Amsterdam biedt gasten een culinaire reis naar het Midden-Oosten, waarbij je wordt geprikkeld door de rijk gevulde aroma’s van gegrild vlees, vis, kruiden en diverse specerijen. Aanrader!
Brut de Mer: De visbar komt uit dezelfde koker als Van ’t Spit en heeft daarom kwaliteit even hoog op ’t lijstje staan. Met verse producten uit de juiste gebieden tijdens het juiste seizoen.
DIMSUM DISTRICT : Met hun roots in het succesvolle streetfood
Ta Toru : Rechtstreeks uit de keukens van o.a. Ron Gastrobar Indonesia en Hotel Jakarta onthullen de jongens van Ta Toru hier hun Molukse familiegeheimen. Saté ayam van oma, nasi kuning in een puntzak en vega-saté van de barbecue.
Good to know: The Food Department is zeven dagen per week van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds geopend.
Wanneer bezoek jij The Food Department voor een culinaire middag en avond?
[wdi_feed id=”1″]