Een salade hoeft natuurlijk absoluut geen droge en saaie maaltijd te worden. En ze hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je veel verschillende kanten op. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke maaltijdsalade met garnalen, avocado en miso.
Vind hier het recept voor de gezonde en makkelijke maaltijdsalade >
Ingrediënten
Voor de maaltijdsalade:
1 theelepel gehakte knoflook
250 gr rauwe garnalen, zonder staartjes
1/2 el boter
1/2 tl chilipoeder
1/4 tl cayennepeper
2 kleine avocado’s, in stukjes gesneden
1 komkommer
400 gr in stukjes gesneden spinazie of boerenkool
Verse en in stukjes hakte koriander
1 handje pinda’s
Voor de dressing:
1 stukje verse en geschilde gember
3 el olie
3 el limoensap
2 el agave nectar
1 1/2 el witte miso
1/2 tl gehakte knoflook
1/4 tl zout
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de garnalen toe; bestrooi met het chilipoeder en cayennepeper direct in de pan. Bak een paar minuten aan elke kant tot de garnalen niet meer helder zijn en een mooie gouden kleur hebben aan de buitenkant.
- Snijd de avocado’s doormidden; snijd lijnen door de avocado verticaal en horizontaal en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Schil en snijd de komkommer in blokjes. Hak de spinazie of boerenkool in kleine hapklare stukjes. Leg ze dan in een kom met de garnalen.
- Pureer alle dressing ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde massa. Proef en pas aan je voorkeuren aan. Giet de dressing over de salade en serveer onmiddellijk of bewaar de delen apart in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren. Garneer met verse koriander en pinda’s voor crunch en dan is het tijd om te genieten van jouw heerlijke maaltijdsalade.
Met wie ga jij genieten van dit lekkere recept?
Bron: Pinch of Yum
CategoriesRecepten & Trends