R

RECEPT GEBAKKEN EN GEVULDE ZOETE AARDAPPEL

recept gevulde zoete aardappel - recept gebakken zoete aardappel - recept zoete aardappel uit de oven - zoete aardappel recepten - koken met zoete aardappel - gepofte zoete aardappel - zoete aardappel friet - recept zoete aardappel - zoete aardappel gezond - zoete aardappel soep

Wij zijn dol op zoete aardappel! Het is een gezond en lekker alternatief voor de gewone aardappel en je kunt er allerlei kanten mee op. Hieronder vind je het recept voor gebakken en gevulde zoete aardappels.

Vind hier het gezonde en makkelijke recept voor gebakken en gevulde zoete aardappel >

Ingrediënten 

4 middelgrote zoete aardappels
450 gr Italiaanse kippenworst
1 kleine ui gehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 blik (400 gr) cannellinibonen uitgelekt en gespoeld
400 gr salsa
3 boerenkoolbladeren gewassen, stelen verwijderd, in stukken van 2,5 cm gescheurd Geitenkaas of zure room, optioneel
Koriander, optioneel

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog meer gezonde recepten met zoete aardappel >

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Bak de zoete aardappels 60 minuten op een bakplaat, of tot ze zacht zijn. Laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen en snijd ze daarna doormidden.

3. Terwijl zoete aardappels bakken, doe je de bruine kippenworst in een grote koekenpan of braadpan. Voeg dan de uien, knoflook, cannellinibonen, salsa en boerenkool toe aan worst zodra deze bruin gekleurd is.

4. Schep de binnenkant van de zoete aardappelen uit, maar laat genoeg over zodat de schil nog steeds de goede structuur behoudt. Voeg de zoete aardappel toe aan het worstmengsel.

5. Vul de zoete aardappelschillen met het mengsel en bestrooi daarna met de geitenkaas. Bak dit nog 15 minuten en gril de laatste 2 tot 3 minuten.

6. Top af met koriander en meer geitenkaas (of zure room).

7. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht!




En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde recept voor gebakken en gevulde aardappels maken?

Bron: Bound by Food