R

RECEPT AZIATISCHE ZALMTARTAAR MET ZEEWIER CHIPS

recept zalmtartaar - tartaar van zalm - zeewier chips maken - chips van zeewier - zalm tartaar maken - recepten zalm tartaar - zalmtartaar zelf maken

Fan van de Aziatische keuken en zalm? Dan hebben wij een heerlijk voorgerecht dat je moet proberen! Benieuwd geworden? Hieronder vind je het recept voor een Aziatische zalmtartaar met zeewier chips.

Vind hier het recept voor de Aziatische zalmtartaar met zeewier chips > 

Ingrediënten (voor 2 personen)

200 gr zalmfilet zonder vel
Een zak gepelde edamamebonen
1 bakje wakame salade
1 potje zwarte knoflookmayonaise
Een radijsje
Een plak komkommer
1 tl witte sesam
1 tl sojasaus
6 zeewier boekweit chips
Wasabi (optioneel)

Ook lekker! Vind hier meer lekkere recepten met zalm >

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes van 1x1cm. Breng op smaak met wat verse zwarte peper.
  2. Snijd de radijs en komkommer in kleine stukjes. Meng deze samen met 2 el edamame boontjes door de zalm. Houd een paar stukjes en wat boontjes apart ter garnering.
  3. Zet twee borden klaar. Maak met behulp van de steekring een tartaar in het midden van het bord. Schep 100 gram wakamé salade in de steekring en leg daar bovenop de zalmblokjes.
  4. Steek wat boontjes, radijs en komkommer tussen de tartaar. En zet hier drie zeewier boekweit chips bovenop. Strooi de sesamzaadjes er overheen.
  5. Breng een paar kleine toefjes zwarte knoflookmayonaise aan op de tartaar en sprenkel hier nog wat soja saus overheen.
  6. Serveer met wat extra sojasaus en wasabi voor de liefhebber.
  7. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor een Aziatische zalmtartaar met zeewier chips?

Bron: Zin in Vers