Tijdens de feestdagen en zeker op new years eve is de appelflap een populaire snack. Helaas voor de vegans onder ons zitten hier vaak dierlijke producten in, waardoor je ze niet kunt eten. Hieronder vind je daarom een recept om zelf heerlijke (vegan) appelflappen te maken.
De lekkerste vegan appelflappen maken doe je met dit recept >
Ingrediënten
Voor 4 vegan appelflappen
- 4 vierkante plakjes vegan bladerdeeg
- 1 appel, ik gebruik royal gala
- 2 eetlepels suiker
- een halve tot 1 eetlepel kaneelpoeder (net hoe sterk je de kaneel wilt proeven)
- 1 zakje vanillesuiker
- een paar eetlepels sojamelk
- een mengkom
- een klein kommetje
- een bakplaat
- bakpapier
In 5 makkelijke stappen naar een (deels) veganistische lifestyle >
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden
- Snij de appel in hele kleine blokjes en doe ze in de mengkom.
- Doe de vanillesuiker samen met de gewone suiker en het kaneelpoeder in een klein kommetje en meng dit even goed door elkaar.
- Voeg nu ongeveer twee derde van het suikermengsel toe aan de blokjes appel. Meng ook dit goed door elkaar.
- Rol het bladerdeeg uit en snij hier 4 vierkantjes uit, ter grootte van een plakje bladerdeeg zoals je ze uit de vriezer zou kopen.
- Vouw de stukken bladerdeeg diagonaal, zoals een traditionele appelflap. Leg daarom met een lepel een beetje van het appelmengsel in een hoekje en zorg ervoor dat de randjes vrij blijven.
- Vouw de flap nu diagonaal dicht en druk de randjes voorzichtig aan met een vork. Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
- Smeer nu een klein beetje sojamelk over de bovenkant van de appelflap, dit gaat het beste met een kwastje maar kan ook met de bolle kant van een lepel of gewoon met je vingers. Strooi er dan het overgebleven suikermengsel overheen.
- De appelflapjes mogen voor ongeveer 15 minuten in de oven bakken, hou goed in de gaten of ze niet verbranden. Laat ze hierna goed afkoelen.
15 x makkelijke veganistische recepten voor ontbijt, lunch en diner >
Kan jij ook niet wachten om te gaan genieten van die heerlijke vegan appelflappen?
CategoriesRecepten & Trends