R

RECEPT VOOR HEERLIJK ÉN GEZOND BANANENBROOD

bananenbrood gezond havermout, bananenbrood gezond makkelijk, banenbrood gezond amandelmeel, Vandaag vieren we het bestaan van bananenbrood. Daarnaast is bananenbrood helemaal hot & happening in magazine- en bloggerland, dus ik moest eraan geloven! Hierbij een heerlijk portie gezond bananenbrood voor jullie!

Bananenbrood is een makkelijk, vullend én gezond tussendoortje. Er zijn namelijk allerlei varianten die heel veel suiker bevatten. Ben jij op zoek naar een lekker en gezond recept voor bananenbrood? Hier vind je ‘m!

Waarom is bananenbrood gezond?

Bananen zijn een hele grote bron van vitamine B6: een banaan is goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6. Deze vitamine is heel belangrijk voor je weerstand, een goede spijsvertering en het houdt de bloedsuikerspiegel in evenwicht wat stemmingswisselingen kan voorkomen.

Bananen en appels zijn de meest gegeten fruitsoorten in Nederland, maar vergeleken met appels bevatten bananen 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor en 5x zoveel vitamine A en ijzer.

Bewaartip bananenbrood

Om jouw versgebakken gebakken bananenbrood zo lang mogelijk goed te houden, kun je deze net als normaal brood het best bewaren in een broodtrommel.

Ook lekker: Recept voor kruidige pompoen cake >

Dan kan je nu aan de slag met het recept voor het gezonde bananenbrood > 

Ingrediënten bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 gram bakpoeder
  • Een handje ongebrande noten naar keuze
  • 1 snufje zout
  • 1 pakje roomboter

Meer inspiratie nodig voor lekkere recepten? Vind ze hier >

Bereidingswijze bananenbrood

1. Verwarm je oven eerst voor op 180 graden.

2. Meng de bananen en de dadels in je blender of keukenmachine tot een glad beslag, giet het beslag in een maatbeker zodat je het straks makkelijk uit kunt schenken.

3. Klop de eieren luchtig in een andere kom. Voeg hier een snufje zout aan toe en meng dit met het de bananen en de dadel puree.

4. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe aan het beslag en roer het geheel goed door.

5. Roer tot slot de ongebrande noten door het beslag heen.

6. Vet de cakevorm in met roomboter.

7. Giet het bananenmengsel uit de maatbeker in een cakevorm en zet het in de voorverwarmde oven.

8. Bak het bananenbrood in ongeveer 45-50 minuten af

9. Haal het bananenbrood uit de cakevorm en laat deze een uur afkoelen

Tip: Check of je bananenbrood gaar is? Steek er dan een satéprikker in. Is de prikker droog en schoon? Dan is je bananenbrood klaar!

Wanneer ga jij aan de slag met dit heerlijke  bananenbrood recept?

Ps. Leuk voor in huis: deze bananenboom >