Op zoek naar een heerlijk fris pasta recept dat al binnen 15 minuten op tafel staat? Dan is dit gerecht ideaal als je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar toch een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten! Hieronder vind je het recept voor de vegetarische tagliatelle met ricotta en citroen.
Vind hier het vegetarische pasta recept met tagliatelle met ricotta en citroen >
Ingrediënten (voor 2 personen)
160 gr tagliatelle
1 citroen (rasp en sap)
150 gr verse spinazie
250 gr ricotta
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
Parmezaanse kaas
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook en kook de tagliatelle in 8 minuten gaar.
- Snij ondertussen de knoflook fijn, snij de ui in halve ringen en snij de bleekselderij in kleine ringen. Fruit de knoflook en ui voor een paar minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de bleekselderij toe en bak mee voor een paar minuten. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en roer tot alles goed is geslonken.
- Mix ondertussen de ricotta met de rasp en het sap van 1 citroen en maak verder op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en meng de pasta met het spinazie mengsel en de ricotta en verdeel over twee borden. Je kan eventueel nog wat verse spinazie op het bord erbij leggen en rasp als laatst nog wat parmezaanse kaas over de pasta.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij dit makkelijke en vegetarische recept met tagliatelle, ricotta en citroen maken?
Bron: Ciels Table Tales
CategoriesRecepten & Trends