Dol op bagels, maar geen idee hoe je ze lekker kunt beleggen? Ga niet voor een simpele plak kaas maar originele, zoete én hartige toppings! Hieronder vind je het heerlijke recept voor een vegetarische bagel met cheddar, peer, vijg en ei.
Vind hier het vegetarische bagel recept. Perfect voor een makkelijke en gezonde maaltijd >
Waarschijnlijk weet je het al maar een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut en wordt hier vaak mee verward. Bagels hebben (terecht) een gezond imago omdat ze zonder boter of margarine worden gebakken. Who is ready for some bagels?
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 grote gele ui, in dunne plakjes gesneden
2 volle handen rucola
2 eieren (sunny side up)
2 bagels geroosterd
4 plakjes cheddarkaas of een andere kaas naar keuze
1/2 rijpe appel in plakjes
1/2 rijpe peer in plakjes
4 el vijgen jam
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 8 heerlijke toppings voor een gezonde en lekkere bagel >
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak ze voor ongeveer 8 minuten. Bestrooi rijkelijk met zeezout, zet het vuur laag tot medium laag en blijf koken tot de uien goudbruin en gekarameliseerd zijn (in ongeveer 45 minuten).
2. Verwarm de oven voor op de hoge grillstand.
3. Snijd de bagels in tweeën en leg ze op een bakplaat. Rooster op de bovenste ‘plank’ van de oven onder de grill tot ze goudbruin zijn (ongeveer 1 minuut). Haal bagels uit de oven en voeg een plakje cheddar toe. Zet terug in de hete oven tot de kaas gesmolten is (ongeveer 1 tot 2 minuten).
4. Smeer 1 eetlepel vijgen jam over elke cheesy bagelbodem.
5. Bedek de bagelbodems met de rucola, gesneden appel, peer, gekarameliseerde uien en een ei. Leg als laatste de bageltoppen erop en snijd ze doormidden.
6. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en gezonde bagel!
En, wanneer ga jij dit makkelijke, gezonde en vegetarische bagel recept maken?
Bron: The Roasted Root