vegan recept - quinoa recept - recepten - thaise recepten - thais eten - vegan gerechten - vegan recepten - veganistische gerechten - veganistische recepten - vegan
R

RECEPT VEGAN THAISE SALADE MET QUINOA

Veganistisch eten hoeft al lang niet te betekenen dat je een simpele, groene maaltijd hoeft te bereiden. Er zijn tegenwoordig talloze heerlijke vegan recepten om thuis mee aan de slag te gaan. In dit artikel vind je het  makkelijke recept voor een vegan Thaise salade met quinoa.

Vind hier het makkelijke en gezonde vegan recept voor een Thaise salade met quinoa >




Ingrediënten 

Voor de salade:
135 gr ongekookte quinoa
200 gr versnipperde rode kool, afhankelijk van hoeveel crunch je lekker vindt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
40 gr in blokjes gesneden rode ui
50 gr geraspte wortels
25 gr gehakte koriander
40 gr in blokjes gesneden groene uien
75 gr cashews of pinda’s
Optioneel: 150 gr edamame of kikkererwten
Verse limoen, voor een beetje pit

Voor de dressing:
70 gr natuurlijke pindakaas
2 tl vers geraspte gember
3 el sojasaus
1 el honing (gebruik agave of pure ahornsiroop als je vegan bent)
1 el rijstazijn of rode wijnazijn
1 tl sesamolie
1 tl olijfolie
Water om te verdunnen, indien nodig

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 18 andere vegan recepten voor het diner >

Bereidingswijze 

1. Breng in een middelgrote pan volgende water aan de kook. Voeg de ongekookte quinoa toe en breng het mengsel aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen of tot de quinoa al het water heeft opgenomen. Haal van het vuur en roer de quinoa met een vork door elkaar. Doe het daarna in een grote kom, zet opzij en laat het ongeveer 10 minuten af ​​koelen.

2. Voeg de pindakaas en honing (of agave) toe aan een middelgrote (magnetronbestendige) kom en verwarm in de magnetron voor zo’n 20 seconden. Voeg dan de gember, sojasaus, azijn, sesamolie en olijfolie toe en roer tot het mengsel glad en romig is.

3. Meng vervolgens rode paprika, ui, kool, wortels en koriander door de quinoa. Garneer met cashewnoten en groene uien. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur met de limoenpartjes.

4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke salade!




En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde recept voor een vegan Thaise salade maken?

Bron: Ambitious Kitchen