R

RECEPT VEGAN PASTA MET SPICY TOMATENSAUS

vegan pasta recept - vegan recepten - pasta recepten - pasta recept - vegan recept - veganistische recepten - gezonder recepten - makkelijke recepten - pasta saus recept - recept tomaten saus

Er zijn tegenwoordig allerlei heerlijke en creatieve veganistische recepten om thuis mee aan de slag te gaan. Op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je het makkelijke recept voor een vegan pasta met spicy tomatensaus. 

Vind hier het recept voor de vegan pasta met spicy tomatensaus > 

Ingrediënten 

75 gr fijngesneden zongedroogde tomaten (in olie)
2 el tomatenpuree
3 teentjes knoflook, gehakt
480 ml veganistische melk (tip: ongezoete amandelmelk)
450 gr ongekookte penne (indien nodig glutenvrij)
2 geroosterde rode paprika’s, gehakt
750 gr tomaten uit blik
1 tl zeezout
1/2 tl chilivlokken
3 handenvol spinazie
5 gr gescheurde basilicum

Topping:
1 tl veganistische boter, gesmolten
30 gr paneermeel
1 el edelgistvlokken
5 Roma tomaten, dik gesneden

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog meer creatieve vegan recepten >

Bereidingswijze

1. Giet 1 eetlepel olie uit je pot met zongedroogde tomaten in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zongedroogde tomaten, tomatenpuree en knoflook toe en kook tot de tomatenpuree donker begint te worden (ongeveer 3 minuten).

2. Voeg de vegan melk, penne, geroosterde rode paprika, blikje tomaten, zeezout en chilivlokken toe aan de pan en roer goed door elkaar. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en kook gedurende 15 tot 20 minuten, of tot de pasta gaar is. Roer meerdere keren, vooral in het begin, om te voorkomen dat de pasta aan de pan blijft plakken.

3. Terwijl de pasta kookt, meng je de gesmolten boter, het paneermeel en de edelgistvlokken in een kleine kom. Zet het ovenrek in de oven en verwarm hem voor op de grill stand.

4. Roer als de pasta beetgaar is de spinazie en basilicum erdoorheen en bedek de bovenkant met de plakjes tomaat. Rooster tot de tomaten verwelken en op een paar plekken bruin zijn (ongeveer 10 minuten). Bestrooi het mengsel de laatste minuut met het beboterde paneermeel.

5. Serveer de pasta met een snufje peterselie. Nu is het tijd om te gaan genieten!




En, wanneer ga jij dit makkelijke vegan pasta recept met spicy tomatensaus maken?