Een klassieker onder de pasta’s is toch wel pasta al tartufo (oftewel truffelpasta). Ook zo gek op deze kostbare delicatesse? En zin in verse pasta? Hieronder vind je het overheerlijke recept voor truffelpasta met paddenstoelen.
Vind hier het recept voor de truffelpasta met paddenstoelen >
Ingrediënten
250 gr tagliatelle
300 gr kastanje champignons
200 gr paddenstoelenmix
1 ui
2 teentjes knoflook
150 ml slagroom 2 el truffelmayonaise
1 tl bloem
Boter
Truffelolie
Peper en zout
Geraspte jonge kaas
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Fruit de ui en knoflook met wat boter in een pan. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak mee. Voeg dan de bloem en slagroom toe. Schep de truffelmayo erbij en roer tot een saus.
2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Kook ondertussen de pasta voor 5 minuten.
3. Bak de paddenstoelenmix in een aparte pan.
4. Roer een hand geraspte kaas door de saus en roer dan de pasta hier doorheen.
5. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel ook de paddenstoelenmix over de pasta. Rasp hier Parmezaanse kaas naar smaak over.
6. Maak af met truffelolie, peper en zout en pijnboompitten.
7. Nu is het tijd om te gaan genieten!