R

RECEPT THAISE NOODLES MET BAVETTE

recept thaise noodles - recept bavette - recept salade bavette - recept thaise noodles salade - thaise salade - oosterse salade - bavette recepten - bavette recept maken

Op zoek naar een lekker Oosters gerecht? Wat dacht je van een Thaise salade met noodles en bavette! Wedden dat je er net zo fan van wordt als wij? Hieronder vind je het recept.

Vind hier het recept voor Thaise noodles met bavette >

Ingrediënten

Bavette Fat Angus
1 potje Ceviche marinade
4 druppels sesamolie
4 el kokosmelk (geen light)
200 gr volkoren noedels
1 rode peper in plakjes
100 gram taugé
2 mini komkommers in dunne plakken
100 gram peultjes
0,5 rode ui in dunne plakken
1 takje verse munt, de blaadjes hiervan
2 takjes koriander, de blaadjes hiervan
50 gram geroosterde pinda’s (ongezouten)
Snufje zout 
Limoenpartjes 
Grof zeezout

Ook lekker! Vind hier nog meer Aziatische recepten >

Bereidingswijze

  1. Haal de bavette op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Meng 3 el ceviche marinade, de sesamolie, kokosmelk en een snufje zout voor elkaar voor de dressing en zet apart.
  3. Wrijf de bavette in met wat grof zeezout en 1 el olijfolie en grill deze 2,5 minuut aan elke zijde, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Pak de bavette in met aluminiumfolie en leg apart.
  4. Was alle groenten. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer (kort koken) hierin de peultjes tot deze beetgaar zijn. Spoel deze direct af met koud water om verdere garing te voorkomen. Zo blijven ze lekker knapperig en behouden ze hun mooie groene kleur.
  5. Snij de rode peper en rode ui in ringen en de komkommer in dunne plakken.
  6. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de noodles gaar volgens de instructie op de verpakking.
  7. Snij ondertussen de bavette in dunne plakken.
  8. Pak twee kommen en verdeel hierin de noodles, tauge, komkommer, rode ui, rode peper en de helft van de munt en koriander. Meng elke kom met 1 el dressing.
  9. Leg hierboven op de bavette, strooi hier de resterende kruiden overheen en maak af met de pinda’s en nog 1 el dressing. Eventueel kun je er wat extra partjes limoen bij serveren.
  10. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht.

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor Thaise noodles met bavette?