Het is altijd tijd voor een lekker warm (of koud) soepje. Of je het nou als lunch, voorgerecht of diner kiest, het kan allemaal. Een populaire onder de soepen is ongetwijfeld Thaise kippensoep. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke én gezonde variant van dit geliefde gerecht.
Vind hier het recept voor de Thaise kippensoep >
Ingrediënten
2 grote teentjes knoflook, gehakt
1 middelgrote ui, gehakt
1 rode paprika, gehakt
2 el gemberpasta of verse gember
1 el citroengraspasta
2 el rode currypasta
1 el korianderpasta
1 el rode chilipasta (of 2 rode pepers, gehakt)
2 el kokosolie
1 limoen, geschild en geperst
1 el vissaus
950 ml kippenbouillon
1 blik (400 ml) kokosmelk
250 gr geraspte kip
200 gr rijstnoedels
Voor de garnering >
1 bosje koriander, gehakte bladeren
4-5 groene uien, dun gesneden, zowel witte als groene delen
1 groene chili, in plakjes, zaden verwijderd
1 rode chili, in plakjes, zaden verwijderd
Om te serveren >
grof gehakte koriander
gesneden rode chili
gesneden groene ui
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 15 x gezonde soep recepten die jij thuis kunt maken >
Bereidingswijze
- Mix de knoflook, ui, rode peper, gemberpasta, citroengraspasta, rode currypasta, korianderpasta, rode chilipasta en kokosolie in een keukenmachine totdat er een pasta ontstaat.
- Terwijl je de pasta maakt, zet je water op voor de rijstnoedels.
- Voeg de pasta toe aan een middelgrote pan en bak dit een paar minuten.
- Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zachter en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.
- Voeg in de laatste paar minuten je geraspte kip toe aan het mengsel.
- Terwijl de soep suddert, kook je de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat je ze daarna goed uitlekken.
- Voeg de vissaus, het limoensap (+ schil) en de rijstnoedels toe aan de soep.
- Garneer de soep met gehakte koriander, groene ui en groene en rode pepers.
- Enjoy!
Met wie ga jij binnenkort genieten van dit heerlijke kippensoep recept?
Bron: A Dish of Daily Life