R

RECEPT TAGLIATELLE MET ZALM & WITTE WIJNSAUS

recept zalm tagliatelle - zalm tagliatelle witte wijnsaus - pasta met witte wijnsaus - tagliatelle witte wijnsaus - pasta met zalm - tagliatelle met zalm

Van fusilli tot penne, tagliatelle en spaghetti: we zijn gek op pasta’s! Op zoek naar een nieuw pasta gerecht om op tafel te zetten? Wij hebben precies wat je zoekt! Hieronder vind je namelijk het recept voor een heerlijke tagliatelle met zalm en witte wijnsaus.

Vind hier het recept voor tagliatelle met zalm en witte wijnsaus > 

Ingrediënten voor 2 personen

2 x zalmfilet met vel
1 pak tagliatelle
1 potje witte wijnsaus (kan je ook zelf maken!)
2 el olijfolie
400 gr verse spinazie
Een halve citroen
1 teen knoflook
Peper 
Grof zeezout

Ook lekker! Vind hier nog meer fijne pasta recepten > 

Bereidingswijze 

  1. Zet een pan water voor de pasta op het vuur en gooi hier een snufje zout in. Rasp een halve citroen.
  2. Verwarm in de koekenpan 1 eetlepel olijfolie, leg hier de zalm in op de velkant. We bakken de zalm volledig op de huidkant, kort voor het serveren draaien we deze nog even om.
  3. Was de spinazie indien nodig. Verwarm in de wok 1 el olijfolie en wok de knoflook kort, voeg dan direct de spinazie toe. Deze goed omroeren en zet het even apart.
  4. Kook de tagliatelle in ongeveer 5 minuten af, deze kan gelijk bevroren in de pan. Verwarm in de tussentijd de witte wijnsaus kort met de citroenrasp. Giet de pasta af en roer deze door de witte wijn saus.
  5. Draai nu de zalmfilets om in de pan. Breng de zalm op smaak met verse peper.
  6. Pak jouw favoriete diepe borden en verdeel hier de door de saus bedekte pasta over. Leg hier de spinazie op en de gebakken zalmfilets. Het vel kun je gewoon mee-eten!
  7. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht.

En, wanneer ga jij aan de slag met dit tagliatelle recept met witte wijnsaus?