R

RECEPT SPAGHETTI VONGOLE CLASSICO

recept spaghetti vongole - spaghetti vongole - hoe maak ik spaghetti vongole - spaghetti recepten - spaghetti maken - spaghetti vongole maken

Wil jij vanavond genieten van een van onze favoriete pastagerechten? Dat kan! Wat dacht je van de Italiaanse klassieker ‘spaghetti vongole’? Hieronder vind je het recept voor dit heerlijke gerecht.

Op zoek naar een pasta met vis? Vind hier het recept voor de spaghetti vongole >

Een klassiek recept en eentje die je (eigenlijk) wel moet kunnen bereiden is ‘spaghetti alle vongole veraci’, een gerecht met simpele zeevruchten en perfect voor elk seizoen. Het bekendste ‘zee’gerecht, gli spaghetti alle vongole veraci, is een klassieker van de Napolitaanse traditie.

Ingrediënten Spaghetti Vongole

1 kg Vongole verachi
Een pakje spaghetti
1 glas Domaine Felines Picpoul de Pinet (witte wijn)
25 gr boter
3 teentjes knoflook
1 tl chilivlokken
2 lepels citroensap
1 handje(s) peterselie
4 el extra vierge olijfolie (van goede kwaliteit)

Handig: hier bestel je een Spaghetti Vongole ‘pakket’ >

Ook lekker! Vind hier nog meer heerlijke pasta recepten > 

Bereidingswijze voor de spaghetti vongole

Voorbereiding

  1. Haal de vongole uit het net en zet ze onder koud water. Pak de vongole schelpen die kapot zijn en open blijven staan eruit.
  2. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de takjes en de blaadjes fijn, zet even opzij.
  3. Pers de knoflook fijn.
  4. Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti.

Bereiding

  1. Doe de spaghetti in de pan, doe er voldoende zout bij.
  2. Verwarm een pan (met een sterke bodem) van minimaal 24 cm breed.
  3. Doe vier eetlepels olijfolie in de warme pan (niet heet).
  4. Voeg de knoflook, fijngesneden peterselie takjes en chilivlokken toe.
  5. Haal de vongole uit het water en voeg ze voorzichtig toe aan de pan.
  6. Schenk de witte wijn erbij en zet het vuur hoog. Doe het deksel op de pan.
  7. Zet na 4 minuten het vuur uit, de schelpjes zijn nu open.
  8. De pasta is inmiddels gaar, giet deze goed af.
  9. Voeg de pasta met het citroensap, de peterselieblaadjes en boter toe aan de vongole.
  10. Nog even goed alles met elkaar mengen en je kunt aan tafel.
  11. Serveer er uit de fles een glas witte wijn erbij en dan kun je ultiem gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor spaghetti vongole classico?

Bron omslagfoto: Spijsdecor