Een salade hoeft zeker geen droge, saaie maaltijd te zijn. En ze hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je veel kanten op. En of je ze nou bereidt voor ontbijt, lunch of diner, ze zijn vullend genoeg voor een gehele maaltijd. Hieronder vind je het recept voor de zomerse salade met aardbei, spinazie en avocado.
Vanavond lekkere en frisse salades op tafel zetten? Vind hier het recept voor de salade met aardbei, spinazie en avocado >
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de salade:
150 gr biologische spinazie
200 gr aardbeien, gehalveerd
1 grote avocado, in plakjes
½ kleine rode ui, in dunne ringen
75 gr feta (afgebrokkeld)
30 gr rauwe gesneden amandelen
25 gr gehakte, gepelde en geroosterde pistachenoten
Voor de balsamico-aardbeienvinaigrette:
3 el balsamico azijn
60 ml olijfolie
1 teen knoflook, geraspt of fijngehakt
½ tl dijonmosterd
1/2 el aardbeienjam (of andere jam naar keuze)
Peper en zout naar smaak
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog meer heerlijke salades om thuis te maken >
Bereidingswijze
- Voeg in een kom alle ingrediënten voor de dressing toe. Roer alles goed door elkaar tot er een mooi mengsel ontstaat. Proef en voeg eventueel extra zout en/of peper toe.
- Rooster de amandelen op de kookplaat: voeg de amandelen toe aan een pan en zet op middelhoog vuur. Rooster ze (af en toe roerend) zo’n 2 tot 5 minuten tot de amandelen licht goudbruin zijn. Haal van het vuur en laat ze afkoelen.
- Voeg spinazie toe aan een grote kom, leg de aardbeien, avocado, rode ui, feta, geroosterde amandelen en gehakte pistachenoten erop. Bedek de kommen met de geroosterde amandelen en besprenkel als laatste met de dressing.
- Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw gezonde gerecht!