R

RECEPT QUINOA SALADE MET ROERBAK GROENTEN

groenten recept - gezonde recepten - makkelijke recepten - roerbaken groenten recept 0 quinoa recept - quinoa salade - quinoa koken - recepten met quinoa - quinoa gezond - quinoa recept kip -quinoa recept vegan - quinoa recept vis

Kan jouw lichaam wel een detox maaltijd gebruiken na al die wijntjes en borrelhappen deze zomer? Wij hebben er een voor je! Hieronder vind je het makkelijke recept voor een gezonde salade met quinoa en roerbak groenten.

Vind hier het makkelijke eng gezonde salade recept met quinoa en groenten > 

Ingrediënten

100 gr quinoa
1 tl groentebouillonpoeder (of 1 blokje groentebouillon)
10 gr cashewnoten
1 el kokosolie
2 middelgrote wortelen (geschild en in lange, dunne plakjes gesneden)
1/2 kleine witte of rode ui (fijngesneden)
100 gr rode kool (fijngehakt)
100 gr savooiekool (grof gesneden)
1 klein handvol granaatappelpitjes (optioneel)
1 milde rode peper (fijngehakt)

Voor de saus:
3 cm stuk gember (geschild en fijn geraspt)
Één grote teen knoflook (geplet)
1 el limoensap
1 el ahornsiroop
2 el sojasaus
1 tl sesamolie

Vind hier nog 14 andere quinoa recepten voor ontbijt, lunch en diner >

Bereidingswijze 

1. Spoel je quinoa goed af. Doe de quinoa in een pan met groentebouillon en voeg 200 ml koud water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, laat sudderen en kook (afgedekt) 15 minuten tot alle vloeistof is opgenomen en de korrels er een ‘ring’ omheen vormen.

2. Maak een gelijke laag van de gekookte quinoa op een bord door er met een vork op te drukken en laat het daarna afkoelen.

3. Verhit een wok op middelhoog vuur en bak de cashewnoten 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan, hak ze grof en zet het daarna opzij.

4. Verhit de kokosolie in een wokpan op hoog vuur, voeg de wortels toe en roerbak een minuut. Voeg dan de ui toe en kook nog een minuut. Voeg als laatste de savooiekool, rode kool en chili toe en kook deze nog een minuut.

Om de saus te maken:

1. Klop alle ingrediënten in een kleine kom tot ze gemengd zijn. Voeg de saus toe aan de pan met groenten, meng alles goed door elkaar en voeg dan de afgekoelde quinoa toe. Roer dit goed door elkaar en kook dit nog 1 tot 2 minuten tot de quinoa goed is opgewarmd.

2. Verdeel de cashewnoten over de salade en top af met wat granaatappelpitjes (als je deze gebruikt). 

3. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht!




En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde recept voor een salade met quinoa en roerbak groenten maken?

Bron: Anna Banana