Van fusilli tot penne, tagliatelle en spaghetti: we zijn gek op pasta’s! Op zoek naar een nieuwe recepten om op tafel te zetten? Wij hebben precies wat je zoekt. Hieronder vind je namelijk het recept voor een heerlijke pasta met gegrilde kip, ricotta en spinazie.
Op zoek naar nieuwe pasta’s om thuis te maken? Vind hier het recept voor een pasta met gegrilde kip, ricotta en spinazie >
Ingrediënten
Voor 6 personen
450 gr gegrilde kipfilets, in reepjes gesneden
450 gr linguine, fettucine of spaghetti
Zout
Zwarte peper
240 ml (pasta)water
175 gr verse babyspinazie, gestoomd tot ze beginnen te verwelken
2 el extra vierge olijfolie
3 teentjes knoflook, gehakt
1,5 tl citroenschil
2 el citroensap
375 gr magere ricotta
75 gr geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor serveren
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 andere (gezonde) pasta recepten >
Bereidingswijze
1. Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet 240 ml pastawater in een kom voordat je de pasta laat uitlekken.
2. Giet het water af en doe de pasta terug in de pan. Zet de pan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de citroenschil, citroensap, ricotta, 120 ml pastawater en parmezaan toe en meng alles goed door elkaar.
3. Voeg eventueel meer pastawater toe om te verdunnen en breng op smaak met zout en peper. Kook en meng voor ongeveer 2 minuten tot de ricotta goed is verhit. Gooi daarna de spinazie en gegrilde kip erdoor.
4. Serveer warm en eventueel met extra Parmezaanse kaas.
5. Nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke (nieuwe) pasta gerecht!