Op zoek naar een heerlijk salade recept dat al binnen 30 minuten op tafel staat? Dan is dit gerecht ideaal als je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar toch een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten! Hieronder vind je het recept voor parelcouscous met burrata en gegrilde courgette.
Vind hier het recept voor parelcouscous met burrata en gegrilde courgette >
Ingrediënten
150 gr parelcouscous
2 courgettes
1 flespompoen
Scheutje honing
2 bollen burrata
20 gr basilicum
20 g munt
Paar takjes dille
Peper en zout
Olijfolie
Ook lekker! Vind hier nog meer lekkere recepten met burrata >
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de flespompoen in partjes en verwijder de pitten. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, een scheutje honing en peper en zout en rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Kook de parelcouscous op laag vuur met 500 ml water voor ongeveer 10 minuten en giet daarna af.
- Snij ondertussen de courgette in schuine plakken van ongeveer 0.5 cm dik en meng in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Gril de courgette in een grillpan tot allebei de kanten mooi goudbruin gebakken zijn. Snij de basilicum en munt fijn en mix samen met de courgette.
- Maak nu het bord op met de parelcouscous, pompoen en courgette en beleg als laatst met nog een paar takjes dille en de bollen burrata.
- Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw salade!
En, wanneer ga jij dit heerlijke recept maken met parelcouscous, burrata en gegrilde courgette?
BRON: CIELS TABLE TALES // salade met burrata // parelcouscous salade // vegetarische gezonde salade
CategoriesRecepten & Trends