R

RECEPT ORZO MET TOMAAT EN BURRATA

recept orzo - recept orzo tomaat - recept orzo burrata - recepten met orzo - recept orzo vegetarisch - orzo maken - gerecht met orzo

Burrata: wij zijn er dol op. En gelukkig voor ons zie je het op steeds meer menukaarten verschijnen. Maar ook thuis kun je makkelijk aan de slag met deze romige parel uit Italië. In dit artikel vind je het recept voor orzo (een gedroogde pastasoort) met tomaat en burrata.

Vind hier het recept voor orzo met tomaat en burrata >

Ingrediënten (voor 2 personen)

130 gram orzo
1 blikje tomatenpuree
10 cherrytomaatjes
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bol burrata
30 gram Parmezaanse kaas
2 handjes pijnboompitten
Scheut witte wijn
1 bouillonblokje

Voor de pesto:
Flinke hand basilicum
2 scheuten olijfolie
Een handje pijnboompitten
Parmezaanse kaas

Ook lekker! Vind hier meer lekkere recepten met burrata >

Bereidingswijze

  1. Maak de pesto door de basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten samen in een foodprocessor te doen en fijn te malen.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  3. Fruit de sjalot en knoflook aan in een pan. Halveer de tomaatjes en bak even mee.
  4. Zet ondertussen de orzo op in gekookt water met een bouillonblokje voor 9 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree en een scheut witte wijn toe aan de pan met ui, knoflook en tomaatjes. Roer goed door. Giet hier een klein beetje van de bouillon bij.
  6. Giet de orzo af. Meng door de tomatensaus. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe.
  7. Verdeel de orzo over de borden. Halveer de burrata en leg deze op de orzo. Strooi hier wat peper en zout over. Besprenkel met wat pesto en pijnboompitjes. Maak af met blaadjes basilicum.
  8. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit heerlijke gerecht!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor orzo met tomaat en burrata?

Bron: Homechef Huiberts