Ken je de Italiaanse plaattaarten al? Met deze heerlijke hartige taarten kun je eigenlijk alle kanten op. Als basis gebruik je vers bladerdeeg en qua vulling kun je er heerlijk op los variëren. Op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je het recept voor een vegetarische plaattaart met pesto en asperges.
Op zoek naar een lekker en vegetarisch gerecht? Vind hier het recept voor een plaattaart met pesto en asperges >
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
25 gr Parmezaanse kaas
1/2 bosje groene asperges (geblancheerd, in stukjes gesneden)
3 radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
40 gr rucola
6 teentjes geroosterde knoflook
3 of 4 el groene pesto
1/2 bosje groene asperges (geblancheerd, in stukjes gesneden)
3 radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
40 gr rucola
6 teentjes geroosterde knoflook
3 of 4 el groene pesto
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rol het gekoelde bladerdeeg uit op het bijgevoegde bakpapier en leg het op een bakplaat. Vouw de uiteinden lichtjes om om een korst te vormen. Gebruik een vork om het deeg naar beneden te drukken. Prik ook meerdere gaatjes in het midden van het deeg.
3. Bak het deeg voor ongeveer 15 minuten. Gebruik halverwege het bakken een vork om het midden van het deeg naar beneden te duwen.
4. Verdeel de pesto over het gebakken deeg. Top daarna af met de asperges, rucola, radijs, geroosterde knoflook en geraspte parmezaanse kaas.
5. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit heerlijke en vegetarische gerecht!
En, wanneer ga jij dit makkelijke recept voor de plaattaart met pesto en asperges maken?
Bron: Wewalka
CategoriesRecepten & Trends