R

RECEPT GROENTE LASAGNE MELANZANE

melanzane recept - groente lasagne recept - aubergine lasagne

Of je nou een paar kilo’s kwijt probeert te raken, je een glutenallergie hebt of je de koolhydraten gewoon even beu bent. Een lekker koolhydraatarm recept op z’n tijd kan nooit kwaad. Inspiratie nodig? Hieronder vind je het recept voor een heerlijke groente lasagne melanzane.

Op zoek naar een koolhydraatarme maaltijd? Vind hier het recept voor groente lasagne melanzane >

Ingrediënten 

Vleessaus:
1 tl olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
680 gr rundergehakt
1 tl zeezout
1/2 tl zwarte peper
375 gr Marinara saus
1 el Italiaanse kruiden

Geroosterde aubergine:
1-2 (500/600 gr) aubergines in de lengte in 8 plakjes gesneden
2 el olijfolie
Zeezout
Zwarte peper

Kaasvulling:
225 gr ricotta
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 groot ei

Kaas topping:
250 gr mozzarella

Meer koolhydraatarme inspiratie? Vind hier nog 23 andere makkelijke recepten met weinig koolhydraten >

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed en vet een bakplaat in.

2. Leg de plakjes aubergine in een enkele laag op een grote bakplaat (of twee kleine). Bestrijk beide kanten met olijfolie. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

3. Rooster de aubergine in de oven in ongeveer 15 tot 25 minuten gaar. Als het klaar is, haal je het uit de oven en laat je de oven op 200 graden staan.

Vleessaus:
1. Terwijl de aubergine roostert, verhit je de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en kook ongeveer 30 seconden, tot geurig. Voeg het gehakt toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Kook tot ze bruin zijn (ongeveer 10 minuten) en breek het vlees met een lepel of spatel.

2. Roer de marinarasaus en Italiaanse kruiden erdoor. Zet het vuur laag en laat het zachtjes sudderen. Laat ongeveer 10 minuten sudderen.

Kaasvulling:
1. Maak de kaasvulling terwijl de vleessaus zachtjes kookt. Roer in een kleine kom de ricotta, Parmezaanse kaas en het ei door elkaar. 

Lasagne:
1. Bekleed de bodem van een ovenschaal met een laag geroosterde aubergineplakken (meestal 6 plakjes voor een laag). Top met het gehaktmarinara-mengsel. Verdeel het ricottamengsel erover. Bestrooi met de mozzarella. Herhaal de lagen opnieuw, met als laatste de mozzarella. Bak 10 tot 15 minuten, tot de kaas bovenop gesmolten en goudbruin is.

En, wanneer ga jij dit makkelijke recept voor de groente lasagne melanzane maken?

Bron: Wholesome Yum