Kroketten, wie houdt er nou niet van? Wij in ieder geval wel, zeker als ze zelfgemaakt zijn. En zelfs als je geen vlees eet, kun je van deze gefrituurde snack genieten. Wat dacht je van een kroket met vis? Hieronder vind je het recept voor garnalenkroketten met limoenmayonaise.
Vind hier het recept voor de garnalenkroketten met limoenmayonaise >
Ingrediënten (voor 10 kroketten)
Voor de garnalenkroketten:
225 gram Hollandse garnalen
50 gram boter
70 gram bloem + extra
500 ml visbouillon
2 blaadjes gelatine
Sap van een halve citroen
Scheutje slagroom
1 el dragon
2 eieren
Panko
Voor de limoenmayonaise:
1 limoen
100 ml mayonaise
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem hier doorheen tot een mooie roux. Week de gelatine in koud water.
- Voeg langzaam de visbouillon toe aan de roux. Knijp de gelatine uit en roer door de vulling. Voeg nog een scheutje slagroom toe.
- Roer de Hollandse garnalen, het sap van een halve citroen en de dragon door de vulling. Laat het daarna goed koud worden in de koelkast.
- Rasp de schil van de limoen en knijp het sap uit. Meng dit met de mayonaise.
- Maak een bord met bloem om te bestuiven, klop de eieren los in een kommetje en maak een aparte kom met panko.
- Weeg 45 gram vulling af en vorm tot een kroket. Rol door de bloem, haal vervolgens door het ei en de panko. Herhaal het ei en de panko voor een goede krokante korst.
- Laat de olie heet worden. Frituur de kroketten totdat ze mooi bruin zijn (in 3 tot 4 minuten). Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
- Serveer de garnalenkroketten met de limoenmayonaise. Enjoy!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor garnalenkroketten met limoenmayonaise?
Bron: Homechef Huiberts
CategoriesRecepten & Trends