Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Dit is een terugkerend initiatief en vindt jaarlijks in maart plaats. Ook zonder vlees toveren we natuurlijk de lekkerste gerechten op tafel. Om jullie deze week smakelijk inspireren vind je hier een makkelijk en gezond vegetarisch frittata recept.
Vind het vegetarische frittata recept hier >
De Nationale Week Zonder Vlees is eigenlijk een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Samen maken we met elke week een dagje zonder vlees het verschil voor de toekomst van onze planeet. Wil jij iets goeds doen? Doe dan zeker mee met deze week zonder vlees!
Ingrediënten
- 120 gr aardappels, gesneden in kleine blokjes
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1/2 witte ui, gesneden
- 100 gr asperges, gesneden in stukjes
- 6 hele eieren
- 25 gr parmezaanse kaas
- 3/4 tl zout
- 1/2 tl peper
- 60 gr geitenkaas, verkruimeld
- 2 el verse basilicum, gehakt
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 andere heerlijke en vegetarische recepten voor deze week >
Bereidingswijze
- Doe de gehakte aardappels in een kleine pan, dek af met water en breng aan de kook. Bak op middelhoog vuur gedurende 6 tot 8 minuten of tot de aardappels zacht zijn. Tap het water af en dep het droog.
- Verwarm de oven voor.
- Doe een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe als deze heet is. Bestrooi met zout en peper en kook tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de gehakte asperges en aardappelen toe en bak deze nog 2 tot 3 minuten.
- Klop ondertussen de eieren in een beslagkom. Voeg zout, peper en parmezaanse kaas toe. Giet het eimengsel over de groenten en strooi de geitenkaas en basilicum over de eieren.
- Laat de frittata 7 tot 10 minuten koken, totdat de eieren bijna zijn uitgehard. Plaats de frittata in de oven tot de eieren ‘puffen’ en de kaas goudbruin is (ongeveer 2-3 minuten).
- Serveer de frittata heet, warm of op kamertemperatuur.
- Enjoy!
Welke dag van deze week ga jij dit lekkere en vegetarische recept maken?
CategoriesRecepten & Trends