Enchiladas zijn opgerolde maistortilla’s overgoten met een lekkere saus op basis van tomaten of chili. Ben jij op zoek naar een goed enchilada gerecht voor een Mexicaanse avond of gewoon zomaar? Hieronder vind je het recept voor enchiladas met kip en avocado.
Vind hier het recept voor enchiladas met kip en avocado >
Ingrediënten
Kippendijen
Potje Noord-Hollandse tomaten salsa
1 el olie
2 el mexicaanse kruiden
1,5 ui
1 teen knoflook
Een rode paprika
400 gr gepelde tomaten
120 gr mais
500 gr kidneybonen
4 grote tortilla wraps
100 gr geraspte kaas
125 ml zure room
1 avocado
Een limoen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de kip in dunne reepjes, 1 halve ui in dunne ringen en de paprika in blokjes. Pel en snipper de hele ui en pers de knoflook.
- Verwarm 1 el olie in de hapjespan, fruit hierin de ui op middelhoog, tot laag vuur. Voeg na 5 minuten de paprika en knoflook toe.
- Voeg de gesneden kip toe en bak deze even kort mee. Bestrooi met 2 el Mexicaanse kruiden. Voeg na 1 minuut de gepelde tomaat, de mais en de (afgespoelde) kidneybonen toe. Verwarm het geheel tot het kookt.
- Zet de ovenschaal klaar. Vul de wraps een voor een met de vulling en rol deze op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk nog een grote lepel vulling over de wraps en bestrooi deze met de uienringen en kaas. Bak de enchiladas af tot de kaas gesmolten en goudbruin in.
- Snijd ondertussen de avocado in stukjes en de limoen in partjes.
- Serveer de enchilada’s met wat zure room, avocado, tomatensalsa en de limoenpartjes.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor enchiladas met kip en avocado?
Bron: Zin in Vers
CategoriesRecepten & Trends