O

ONTBIJT RECEPT: TURKSE CILBIR

recept turkse cilbir - recept cilbir - recept turkse eieren - turkse eieren - hoe maak ik cilbir - cilbir maken - turkse eieren maken

Cilbir is een Turks gerecht van gepocheerde eieren met yoghurt. ⁣Het werd al in de 15e eeuw gegeten door de Ottomaanse sultans. In Turkije worden deze eieren op warme yoghurt bij het ontbijt gegeten. Hieronder vind je het recept voor de Turkse cilbir.

Vind hier het ontbijt recept voor Cilbir (Turkse eieren) >

Ingrediënten

250 gram Turkse yoghurt of hangop
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zout en peper, naar smaak 
2 of 3 eieren
45 gram roomboter
1 tl chilivlokken
Jouw favoriete broodsoort (wij adviseren flatbread)

Ook lekker! Vind hier nog meer ontbijt recepten met ei >

Bereidingswijze

  1. Doe de yoghurt of hangop in een kommetje en voeg de knoflook, zout en peper toe. Roer goed door en doe het mengsel vervolgens in een diep bord.
  2. Pocheer de eieren zo’n 3 à 4 minuten. Schep de eieren voorzichtig uit de pan en leg ze op het yoghurtmengsel.
  3. Zet een kleine koekenpan op een middelhoog vuur en smelt de boter. Voeg de chilivlokken toe en roer door. Haal de pan van het vuur als de boter begint te geuren. Tip: gebruik minder chilivlokken als je niet van te spicy eten houdt.
  4. Giet de boter over de eieren en de yoghurt.
  5. Serveer de cilbir met jouw favoriete brood en enjoy!

Tip: wij houden van avocado en zeker in combinatie met ei. Daarom voegen wij nog een halve gesneden avocado toe aan dit heerlijke ontbijtje!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit ontbijt recept voor de cilbir (Turkse eieren)?