R

RECEPT: SOEP VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL

soep recepten - soep maken - bloemkoolsoep - geroosterde bloemkoolsoep - soep gerechten

Huisgemaakte soep maken? Goed idee! Omdat warme bouillons op z’n tijd gewoon heel lekker zijn en tevens het perfecte remidie is tegen een griepgevoel. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke geroosterde bloemkoolsoep.

Vind hier het recept voor de bloemkoolsoep >

Ingrediënten

75 gr rauwe cashewnoten (minimaal 2 uur geweekt)
1 bloemkool
1 kleine aardappel
1 knoflookbol
2 el olie
125 gr geroosterde knoflookhummus
95 gr gekookte quinoa
270 ml groentebouillon
270 ml water (meer indien nodig)
2 tl misopasta
Zout en peper (naar smaak)
Extra knoflook (eventueel)

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 15 gezonde soeprecepten om je lekker warm te houden >

Bereidingswijze

  1. Voeg cashewnoten toe aan een kom, giet er heet water bij en laat minimaal 2 uur weken.
  2. Terwijl de cashewnoten weken, verwarm je de oven voor op 220 graden. Snijd dan de bloemkool in roosjes en schil + hak de aardappelen fijn. Leg ze daarna op een bakplaat en besprenkel met ongeveer 1,5 eetlepel olie. Kruid ze als laatste met peper en zout.
  3. Snij dan de bovenkant van de knoflookbol af zodat een deel van de kruidnagel een beetje zichtbaar is. Besprenkel dit met de resterende olie en breng op smaak met peper en zout. Wikkel de bol dan in aluminiumfolie en leg deze op het blad met groenten.
  4. Rooster 20-25 minuten tot de bloemkool begint te bruinen en de aardappelen zacht zijn (ze hoeven niet helemaal zacht te zijn omdat we ze later gaan blenden). Controleer de knoflook na 15 minuten om er zeker van te zijn dat hij niet brandt. Laat de groenten iets afkoelen en voeg ze dan toe aan een blender. Knijp / lepel de knoflook uit de schil en doe deze ook in de blender.
  5. Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de hummus en quinoa in een blender. Giet er dan de vloeistoffen, miso, zout en peper bij. Meng alles daarna tot een glad en romig mengsel. Proef het even en voeg eventueel meer knoflook, zout, peper, miso of andere smaakmakers toe naar wens. 
  6. Serveer de soep warm met een laagje geroosterde knoflookgarnituur van de hummus, wat gehakte peterselie en een scheutje olijfolie.



Met wie ga jij binnenkort genieten van dit heerlijke bloemkoolsoep recept?

Bron: Simply Quinoa