R

RECEPT ROMIGE BIETENSOEP

soep recepten - bietensoep recept - soep gerechten

Nu de dagen weer kouder worden is het hoogtijd voor nieuwe soep recepten! Inspiratie nodig? Hieronder vind je het recept voor een heerlijke en romige bietensoep.

Vind hier het bietensoep recept >

Good to know! Bieten bevatten veel foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Het meest interessant zijn de actieve plantenstoffen. Zo zijn de rode kleurstoffen betanine en betalaïne super krachtige antioxidanten. Bieten horen daarnaast tot de rijkste bronnen van nitraat (stikstofoxide), dat een positieve werking heeft op onze aderen. Reden genoeg dus om deze soep eens te proberen!

Ingrediënten

2 el avocado-olie of olijfolie
1 gele ui
3 teentjes knoflook, gehakt
1 el verse gember, geschild en fijngehakt
Zout en peper naar smaak
3 grote bieten, geschild en in blokjes gesneden (of 4 bieten, als ze kleiner zijn)
1 middelgrote pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
960 ml groentebouillon, of meer voor jouw favoriete textuur

Voor de garnering:
Kokosroom of yoghurt
Peterselie
Zwarte sesamzaadjes
Zwarte peper

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog meer makkelijke en gezonde soeprecepten >

Bereidingswijze

1. Verhit de avocado-olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en kook 3 tot 4 minuten, tot ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook, gember, zout en peper toe en kook nog 1 tot 2 minuten tot het geurig is.

3. Voeg de in blokjes gesneden bieten, de in blokjes gesneden pastinaak en de groentebouillon toe. Zet het vuur hoog en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag, dek de pan af en laat 25 tot 30 minuten sudderen of tot de bieten gaar zijn.

4. Gebruik een pollepel om de soep in een krachtige blender te doen. Mix gedurende één minuut of tot romig.

5. Giet voor het serveren de soep in een kom en garneer met de kokosroom of yoghurt, peterselie, zwarte sesamzaadjes en de zwarte peper.




En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde recept maken voor de romige bietensoep?

Bron: Downshiftology