Tijdelijke concepten, ofwel pop-ups, zijn razend populair. Ook deze zomer poppen de pop-ups als paddenstoelen uit de Nederlandse bodem. Wat, waar en hoe? Je leest het hier: zit zijn de leukste pop-up restaurants van 2022.
Voor een dag, een week of enkele maanden – er wordt weer flink ondernomen en geëxperimenteerd met toffe, vernieuwende pop-up concepten. Van een lunch in de wijngaard tot een diner op een fort: deze pop-up restaurants in Nederland mag je niet missen dit seizoen!
Pop-up restaurant Fruits de Mer in de Wijngaard
De titel geeft eigenlijk alles al weg: met fruits de mer in de wijngaard wordt ook deze zomer opnieuw een klein stukje Frankrijk naar de hoofdstad gehaald. Oesters slurpen, langoustines peuzelen en verse baguette besmeren terwijl je tussen de wijnranken zit te nippen van een heerlijk glas wijn. Wijn die is gemaakt van de druiventrossen waar je zélf tussen zit. Aan een met gedekt tafeltje. In de buitenlucht, met de zonnestralen tussen de wijnranken: bij dit pop-up restaurant in Amsterdam maak je het mee.
Hoe de middag eruit ziet? Na een rondleiding met glas bubbels over de wijngaard worden de tafels volgezet met een bisque, een schaal met zeevruchten, ambachtelijk geproduceerde wijn en een lekker dessert om de lunch mee af te sluiten. Romantischer dan dit gaat het niet worden, maar dit jaar kan je ook met groepje reserveren. Perfect voor een vriendinnen- of familielunch. Fruits de mer pop-up >
Reizend pop-up restaurant SterkWater
Een uniek locatie vormt vaak de basis van een pop-up restaurant. Dat is ook het geval bij het reizende pop-up restaurant SterkWater pop-up, dat steeds een prachtplek in de Nieuwe Hollandse Waterlinie vindt. Op allerlei locaties langs de linie worden de tafels gedekt voor een gangendiner. Maar niet voordat je meer hebt geleerd en gezien van het fort waarop je dineert. Tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna waarover prachtige verhalen verteld worden, ook in de gerechten. Daarbij komt muziek, een wijn- of mocktail arrangement en andere kleine verrassingen. Bekijk hun website voor de data en locaties >
Het Aspergediner
Ook in Blaricum kun je deze zomer aanschuiven voor een tof pop-up diner, met het Hollandse goud in de hoofdrol. Tussen 2 en 19 juni kun je een tafel reserveren voor een culinaire belevenis langs de akker. Met de ondergaande zon op de achtergrond geniet je van een aperitief en borrelhapjes op het terras, waarna er een 4-gangendiner wordt geserveerd in de tent. Verwacht culinaire hoogstandjes met asperges en een prachtig uitzicht. Het Aspergediner >
Standtent Aan de Koot
Ook strandtenten lenen zich perfect voor tijdelijke concepten. In de zomer natuurlijk! Bij Aan de Koot in Scheveningen zorgen ze voor het authentieke strandgevoel met knipoog naar de Cote D’Azur. Verwacht niet teveel poespas, maar wel Franse bistrogerechten, lekkere wijnen en af en toe ruimte voor een feestje op het strand. Houden we avn.
Pop-up restaurant Lizboa
In de zomer van 2021 opende De Kok & De Maître een heel tof pop-up restaurant op de negende verdieping van het Marriott Residence Inn hotel in de Houthavens. Niet alleen de locatie, maar ook het menu was super. Toen eigenaar Robbert geen nieuwe vergunning kreeg, ging hij gelijk op zoek naar een nieuwe locatie. Dat werd de oude stoomsleepboot Lizboa in het Oostelijk Havengebied.
Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag serveren ze vanaf 17:00 een bijzonder vier-gangen verrassingsmenu, gemaakt door de Portugese chef Miguel Manzoni die verse, lokale seizoensproducten gebruikt. Het menu verandert om de drie weken! Reserveer hier een tafel >
Bonus! Pop-up restaurant Serre in Belgie
Voor wie best even in de auto wil zitten vo een bijzonder pop-up restaurant rijdt naar de Belgische gemeente Deinze, op een boogscheut van Gent. Daar kun je tafelen in de tuin van het sierlijke kasteel Ooidonk. Hier staan 12 serres uitgelijnd waar jij en je gezelschap (max. 6 personen) verfijnd kunnen genieten van de culinaire bordjes van de chefs. Meer over dit pop-up restaurant 2022 vind je hier >