De aardappels van Noord-Afrika, zo wordt Couscous ook wel genoemd. De couscous korrel is er in heel veel verschillende soorten en maten en kan dan ook op allerlei manieren bereidt en geserveerd worden. In dit artikel hebben we 6 heerlijke couscous recepten onder elkaar gezet. Van een couscous salade tot Marokkaanse couscous bowl. Eet smakelijk!
Hieronder vind je diverse couscous recepten. Maar eerst een korte uitleg over hoe je couscous kookt:
Hoe kook je couscous?
Er zijn verschillende manieren om couscous te koken. Couscous laat je kort koken (1 minuut is al voldoende, omdat de korrel zo klein is) of wellen in heet water met een bouillonblokje. Als de couscous het water heeft opgenomen, giet je er nog een scheutje olijfolie doorheen en roer je het door elkaar. Zo komen de korrels lost van elkaar en wordt de smaak van de olijfolie en bouillon gemend. Super makkelijk dus!
Meer info over wat couscous eigenlijk is lees je hier >
1. Zomerse Couscous met Watermeloen en Feta
Zin in een frisse couscous salade met gezonde ingrediënten? Hier vind je dit recept >