Op zoek naar een creatief alternatief op een stuk vlees? Ga een keer voor een ‘steak’ van groente – een vegetarische gerecht dat steeds populairder wordt. In dit artikel vind je een heerlijke recept voor knolselderij steak met oesterzwammen & chimichurri. Heerlijk!
Ingrediënten knolserderij steak (voor 4 personen)
1 knolselderij
1 Bosje verse peterselie (+ extra als topping)
1 Bosje verse oregano (+ extra als topping)
1 rode peper
1 knoflook teentje
1 rode ui
1 tomaat
1 el rode wijn azijn
4 el olijfolie
300 gram oesterzwammen
Peper en zout
Meer leuke vegetarische recepten vind je hier >
Bereidingswijze knolselderij steak met oesterzwammen & chimichurri
– Verwarm de oven voor op 180*C
– Was de knolselderij goed en snijd deze in plakken van c.a. 1 cm. Verdeel de plakken knolselderij over een of meerdere bakplaten en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
– Rooster de knolselderij in de oven gedurende ongeveer 40 minuten, draai de knolserderij halverwege even om.
– Voor de chimichurri: verwijder de zaadlijst in de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Snipper ook de ui en snijd de tomaat klein en knoflook fijn. Snijd de peterselie en oregano grof en mix met de rode peper, ui, tomaat, knoflook, rode wijn azijn en olijfolie. Mix kort met een staafmixer tot alles een mooi geheel is. Maak op smaak met peper en zout.
– Begin met het bakken van de oesterzwammen als de knolselderij bijna klaar is. Verhit wat olie in een pan en bak de oesterzwammen voor een paar minuten. Maak verder op smaak met peper en zout.
– Haal uiteindelijk de oesterzwammen uit de oven en besprenkel deze met chimichurri en de oesterzwammen. Eetsmakelijk!