Wist je dat je in de zomer helemaal geen gedag hoeft te zeggen tegen een heerlijke kop chai latte? Deze koude variant is namelijk perfect voor de warmere maanden. Hieronder vindt je het iced chai latte recept!
Thee, melk & een hoop kruiden: zo maak je dit iced chai latte recept >
Ingrediënten
- 4 zakjes zwarte thee
- 2 kaneelstokjes
- 3 eetlepels bruine suiker
- Halve theelepel kardemom
- 5 kruidnagels
- Halve theelepel gemberpoeder
- 1 steranijs
- 1 theelepel vanille extract
- 600 ml melk naar keuze (normaal, amandel, kokos of haver)
- 600 ml water
- IJsblokjes
Bereidingswijze
Om het verkoelende, kruidige drankje thuis te maken, doe je eerst 600 ml kokend water in een pannetje. Samen met de theezakjes, kaneelstokken, kardemom, kruidnagel, gember, suiker, steranijs. Na ongeveer 10 minuten koken, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de vanille-extract bij het mengsel. Dit doen we achteraf zodat de smaak van de vanille extract niet vervaagd en tot z’n recht komt in de chai latte.
Vervolgens giet je het mengsel door een zeef in een bakje. En laat je het brouwsel afkoelen in de koelkast. Dit wil je minimaal twee tot vier uur doen. Maar je kan dit bijvoorbeeld ook een avond van te voren doen.
Na de afbeelding gaat het Iced Chai Latte recept verder >
Als het mengsel eenmaal is afgekoeld kun je het in een beker schenken – tot ongeveer de helft. En vul je de andere helft met de melk naar keuze en ijsblokjes. Ook lekker: Voor een smeuïge iced chai latte kun je het chai-mengsel, melk en de ijsblokjes ook in de blender doen. Dan krijg je een soort ijs Chaipucchino!