Gazpacho is een gekoelde soep uit de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Het gerecht is perfect voor een zomerse lunch of licht diner. Ben je opzoek naar een lekkere variant van deze koude soep? Hieronder vind je 3 frisse gazpacho recepten.
Gekoelde tomatenstoep tijdens een warme dag? Vind hier 3 frisse gazpacho recepten >
Gazpacho wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, maar in de originele versie altijd zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar moet juist lekker koud gegeten worden. Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Een echte aanrader als je geen zin hebt in een zware maaltijd!
1. Watermeloen gazpacho
Zin in een fris gerecht op een warme dag? Haal een watermeloen in huis en ga aan de slag! Vind hier het recept voor een gazpacho met watermeloen >
Bron: Simply Recipes
2. Komkommer Gazpacho met Munt
Zin in een lichte en verkoelende maaltijd op een zonnige dag? Dit heerlijke koude soepje is dan precies wat je zoekt! Hier vind je het recept >
Bron: Delish
3. Klassieke Tomaten Gazpacho
Dit gazpacho recept is super makkelijk om te maken, gewoon mixen en daarna in de koelast zetten! Verfrissend en boordevol vitamines. Hier vind je het recept voor de tomaten gazpacho >