Op de hoek van de Eerste van der Helststraat en de Quellijnstraat in de Pijp is het altijd druk. In dit borrelrestaurant komen Amsterdammers samen om met een drankje in de hand van het leven te genieten, of om verdomd goed te eten. De gerechten dit restaurant overstegen al mijn verwachtingen. Dus vanaf nu op jullie culinaire bucketlist: restaurant Venster 33.
De sfeer
Waarom de terrassen en zaken in de pijp bijna altijd bomvol zitten? Waarschijnlijk door de zeer uitnodigende, creatieve en bevlogen sfeer die je er tegenkomt. Tuurlijk is het centrum gezellig, kun je leuk dineren op de Utrechtsestraat of borrelen in de Baarsjes. Maar de samenhorigheid die je binnen de Pijp voelt, ontbreekt vaak in andere wijken. Op de een of andere manier heeft restaurant Venster 33 deze sfeer feilloos aangevoeld en toe weten te passen in het bruisende horecaconcept. Ondanks de verschillende ‘hoekjes’ in de brede zaak, is de samenhorigheid onder de gasten goed te merken. Bonje over ‘het beste tafeltje’ zal je hier niet gauw krijgen, want ieder zitplaats heeft zijn eigen charme. En je kunt gerust even met je buurman lullen over het koude weer, of de barman vragen wat zijn favoriete drankje is.
Met deze wijndeling ontdek je de leukste wijnbarren van De Pijp!
Het personeel
Bij binnenkomst moet je zelf even het personeel benaderen. Ze zijn druk bezig met het uitserveren de gerechten, het vermaken van de gasten en het klaarmaken & uitlopen van de drankjes. En zoals dat logisch is bij een borrelrestaurant, staat er geen hostess bij de ingang de reserveringen bij te houden – dat zou niet kloppen in het plaatje. Even geduld hebben dus, en de aardige barman begeleidt je vanzelf naar je tafeltje in de rumoerige zaak. Je hoeft absoluut niet bang te zijn om uit te drogen op jouw borrelavond. De rondlopende serveersters houden jouw (bijna) lege drankje nauwlettend in de gaten. Ondanks de drukte, staat het nieuwe borrelrondje in een mum van tijd weer op je gezellige tafel. Over het eten weten ze je net zo goed te adviseren. ‘De special is erg goed, maar dit gerecht van de nieuwe kaart is echt onweerstaanbaar’. Yep, he was right. We volgden zijn aanraden blind en hebben fantastisch gegeten.
Eten & Drinken
Ja, over dat eten dus. Wow! Van een borrelrestaurant verwacht je in de eerste instantie misschien geen culinaire hoogstandjes, maar wij zijn zeer aangenaam verrast door de kloppende spijscombinaties van de nieuwe dinerkaart. We hebben veel kunnen proeven want zoals we dat altijd doen, delen we onze gerechten met elkaar. De grootste verrassing was toch wel de perfect gegaarde zalm en tonijn, in een sushi-vormig jasje van tempura met groene asperge, shiitake en hoi-sin. Ik heb héél veel sashimi en sushi op in mijn leven, maar deze creatieve bereidingsmanier was ik nog nooit eerder tegengekomen. Ook de steak tartaar met saffraanmayonaise en de ceviche van dorade waren fijn van structuur en erg goed op smaak. Om de wit-rood wijn struggle die hoort bij het combineren van vlees & vis te voorkomen, dronken we een Gin-Tonic met sinaasappel en kruidnagel. Deze ging er erg goed bij!
‘Wij blijven verrassen, verwonderen en verbazen’
Restaurant Venster 33
De vlezige hoofdgerechten die wij bestelden (picanha, lamsbout & maïskip) waren wederom perfect van garing en smaakte erg goed bij de Malbec die we erbij leegdronken. Je hoeft natuurlijk niet voor vlees te gaan; het wekelijks veranderende visje van de Albert Cuyp markt spraak mij ook heel erg aan. Maar ja, dan zou de wijnstruggle weer om de hoek komen kijken…
Girls Who Eat, bij restaurant Venster33 kun je niet alleen heel gezellig borrelen. Je kunt er ook nog eens erg goed eten. Dus mijn tip: ga er snel langs voor de nieuwe dinerkaart en vergeet dat vooral niet de zalm & tonijn tempura te bestellen!
De Rekening
Als je de kwaliteit van de gerechten niet kent lijkt het misschien een tikkeltje aan de hoge kant. Maar wanneer je de feestelijke borden voorgeschoteld krijgt en proeft, vervaagt deze gedachten. Voor een 3-gangediner betaal je €32 en deze bestaat uit een grote plank met daarop verschillende voorgerechten (sharing is caring!), een hoofdgerecht en een dessert. Qua prijs-kwaliteitverhouding kom je erg goed uit met dit menu. De prijs van een fles wijn varieert tussen de €22 en €45.
En weet je wat nou écht leuk is? Een diner bon krijgen of geven van restaurant Venster 33. Makkelijk, uniek en vooral heel gezellig.
Adres: Eerste vd Helststraat 42
Openingstijden:
Zo – Do:
10:30 tot 01:00
Vr & Za:
10:00 tot 03:00