Sinterklaas is weer in het land en dat betekent het begin van de feestdagen. Tijdens deze dagen zetten we ons dieet vaak even on hold en genieten we van de vele hapjes en drankjes. Ontvang je gasten voor Sinterklaasavond en weet je niet wat je op tafel moet zetten? Hieronder vind je de lekkerste hapjes voor de perfecte Sinterklaasborrel.
Op zoek naar leuke Sinterklaas borrelhapjes? Hier vind je ze >
1. Sinterkaas letter
Het is dé traditie van Sinterklaas waar we ons altijd op verheugen, maar dit jaar in een heel nieuw jasje: de chocoladeletter is nu een kaasletter geworden. Zonder deze heerlijke kaasletter is jouw borrel zeker niet compleet.
Meer originele chocoladeletters vind je hier >
2. Sint Spiesjes
Een klassieker tussen de borrelhapjes en helemaal in de kleuren van het seizoen: groen, rood en wit! Daarom zijn deze spiesjes van cherrytomaten, bolletjes mozzarella en blaadje basilicum ook een must op Sinterklaasavond.
3. De filozak van Sinterklaas
Hoe leuk ziet dit sinterklaas hapjes eruit?! Hieronder vind je hoe je dit recept klaar maakt.
Sinterklaas hapjes // borrelhapjes sinterklaas // sinterklaas recepten // sinterklaas borrelhapjes
Ingrediënten
- 1 grote appel
- 50 gram rozijnen
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels honing
- Een paar vellen filodeeg
- 2 eieren
- 1 rol kooktouw
Bereidingswijze
- Snijd een appel fijn
- Meng met 50 gram rozijnen, 2 theelepels kaneel en 2 theelepels honing.
- Vouw een vel filodeeg dubbel en schep een beetje van het appelmengsel erop.
- Smeer een beetje ei langs de randen, vouw de zakjes dicht en bind dicht van boven met wat kooktouw.
- Doe de zakjes 10 minuten in een oven (175 graden) en je hebt gezonde filozakjes van Sinterklaas.
4. Prikker Pietjes
Deze hapjes kan je in allerlei kleurtjes maken. Ze zijn simpel én lekker. Prik een groene, zwarte of rode olijf op een cocktailprikkertje met daarop een gehalveerde cherrytomaat (de muts) en maak af met een rucola blaadje (de veer). Je kunt deze pietjes eventueel serveren met een dipje, zoals tzatziki bijvoorbeeld.
4. Satéletters van kipfilet
Ingrediënten
- 1 schaaltje kipfilethaasjes
- 1 el olie
- ½ potje klant-en-klare satésaus (265 ml)
Bereidingswijze
- Laat de satéstokjes in een hoog glas met water 10 minuten weken.
- Snijd intussen de kipfilethaasjes in de lengte doormidden en wentel ze door olie in een kom.
- Rijg de kiprepen als grote letters ‘S’ aan de satéstokjes.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Verwarm de satésaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
- Verwarm de ovengrill voor of verhit een grillpan.
- Rooster de satéletters in 3-4 minuten rondom bruin en gaar.
- Serveer ze met de satésaus.
5. Sinterklaas-eitjes
Ziet dit er niet fantastische uit?! En het Sinterklaas hapje is ook nog eens makkelijk te maken. Hieronder lees je hoe.
Sinterklaas borrelhapjes // hapjes voor Sinterklaas
Ingrediënten Sinterklaashapje
- 6 eieren
- 1 rode paprika
- 1 zakje sesamzaadjes
- Klein bakje mayonaise
- Een paar plakjes kaas
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard en snijd ze door midden.
- Gebruik een stukje rode paprika voor de hoed die je legt op de bolle kant van je halve ei.
- Gebruik sesamzaadjes als ogen en mayonaise voor de baard.
- Snijdt een kruis uit een plakje kaas en leg deze op de hoed (paprika).
7. Feestelijke Worstenbroodjes
Ingrediënten
- 1 blik met knakworstjes
- Een rol bladerdeeg
- 2 eieren
- Een zakjes sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Rol knakworstjes in smalle repen bladerdeeg
- Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
- Bak goudbruin in 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
- Serveer met je favoriete saus.
8. Hamrolletjes met MonChou
Ingrediënten
- Een paar plakken beenham
- Een pakje MonChou
- Smaakmakers naar eigen keuze (denk aan bieslook, sjalot, paprika, kruidenmix, etc.).
Bereidingswijze
- Meng de MonChou met de smaakmakers van eigen keuze
- Leg dit mengsel in een strook over de lengte van de ham en rol zo strak mogelijk op.
- Snijd elk rolletje in gelijke stukken en serveren maar!
9. Croque-monsieur borrelhapjes
Ingrediënten
- 1 afbakstokbrood
- 3 volle el Turkse yoghurt
- 1 tl mosterd
- 70g beenham, in smalle repen
- 70g Grana Padano, of Parmezaan, geraspt
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het stokbrood in schuine plakken.
- Roer in een kom de yoghurt, mosterd, beenham en 50 gram geraspte kaas door elkaar.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Besmeer het stokbrood royaal met het yoghurtmengsel en bestrooi met de overige geraspte kaas.
- Bak circa 10 tot 15 minuten in de oven. Bon appétit!
10. Komkommerhapjes
Snel, fris en makkelijk! Snijd de komkommers in plakken en bedek met diverse salades zoals eiersalade, tonijnsalade, zalmsalade, etc. Lichte hapjes die genoeg ruimte laten voor een heerlijke gourmetavond.