Restaurant PRESSROOM, de fine-dining spot van het INK Hotel in Amsterdam, lanceert binnenkort een gloednieuwe kaart. En weet je wat leuk is? Girls Who Magazine heeft een greep uit dit nieuwe concept al mogen proeven. Chef Ian O’Reilly maakte de ‘’Proefdruk’’ met passie voor ons klaar in de open keuken. Tijdens dit intieme diner werden de fantastische wijnen geschonken door Ruth Engels; F&B Professional van het jaar.
Proefdruk
Na een heerlijke signtature cocktail (letterlijk – er werden ‘ink’ hartjes in het schuim getekend) was het tijd om aan tafel te gaan. Er was goed gezelschap aanwezig, met allen een gedeelde passie voor goed eten. Nadat Ruth de eerste wijn had uitgeschonken en toegelicht arriveerde het eerste gerecht op tafel. Een romige terrine van geitenkaas met verse pesto en een oranje groentechutney. Er werd geadviseerd de geitenkaas met het vers geserveerde brood te eten.
Die tip volgde wij op. Niet alleen uit beleefdheid, maar ook omdat wij ons helemaal konden vinden in dit advies. De combinatie was voortreffelijk.
Restaurant PRESSROOM
Fashion restaurants van grote mode-merken, ze bestaan!
Goede kwaliteit en eerlijke prijzen
Tijdens het uitwisselen van kennis, ideeën en passies met de tafelgenoten werd het water, de wijn en het verse brood gul bijgevuld. Aha, het hoofdgerecht. Een op de huid gebakken doradefilet op een bedje van frisse komkommer, met daar omheen een oestersaus met elderflower en paarse shisoblaadjes. Een heerlijk gerecht dat minder chique is dan het voormalige PRESSROOM-concept. En nee, dat is niet negatief bedoeld. Met de geïmplementeerde laagdrempeligheid doelt PRESSROOM erop het restaurant toegankelijk te maken voor een breder publiek. Uiteraard met een goede kwaliteit en eerlijke prijzen. En de opmaak van de gerechten blijft prachtig, zoals je ziet!
Restaurant PRESSROOM
Smaken verschillen
Aan het eind van de avond was iedereen helemaal verzadigd, want naast het feit dat PRESSROOM lekker gul is in de portionering van de gerechten, kregen we nog een bijzonder dessert toe. Een verrassende crème brûlée van kardemon, waar ik precies nog drie hapjes van op kreeg. Niet alleen omdat ik vol zat, maar ook omdat de specifieke smaak van de kademom mij niet goed in de smaak viel. Bij mijn buurvrouw trouwens wel hoor. Maar ja, smaken verschillen (gelukkig!).
Volg deze 10 etiquette regels voor een chique diner!
Goed gezelschap in een fijne sfeer
Het was een gezellige avond met lieve mensen die eindeloos had kunnen duren, was het niet dat de wekker de volgende dag vroeg geluid zou gaan maken. Restaurant PRESSROOM is een top aanrader wanneer je op zoek bent naar een bijzondere setting (marmeren tafels, veel lichtinval, een grote open keuken met eigen kruidentuin en koperen pannen all over, en come on – de voormalige redactie van krant ‘De Tijd’), goed eten voor betaalbare prijzen.
Restaurant PRESSROOM
Leuk om te weten!
PRESSROOM is een restaurant met een verhaal, daar zijn we inmiddels achter gekomen. En niet zomaar een verhaal; de eerste pagina dateert uit 1904, toen de Nederlandse krant ‘De Tijd’ hier werd geschreven en gedrukt. Vandaag de dag is PRESSROOM nog steeds dé plek ‘Where stories are yet to be written’.
Het menu bestaat uit moderne klassiekers waar herkenbare en pure smaken die samenkomen tot heerlijke combinaties. Je ziet wat je eet en je proeft wat je ziet. In het INK Hotel Amsterdam, om de hoek bij De Dam, vind je PRESSROOM als een van de ‘hidden gems’ van het centrum.