R

RECEPT SCHEERMESSEN MET ZEEKRAAL & PETERSELIE

recept scheermessen - scheermessen recepten - scheermessen peterselie - hoe maak ik scheermessen - hoe bereid ik scheermessen - scheermessen koken - scheermessen bakken

Scheermessen (ook wel mesheften genoemd) zijn een delicatesse. Je kunt ze rauw eten, maar veel lekkerder is het om ze warm te eten! Opzoek naar een gerecht met deze vissoort? Hieronder vind je het recept voor scheermessen met zeekraal en peterselie.

Vind hier het recept voor de scheermessen met zeekraal en peterselie > 

Ingrediënten (6-8 personen)

500 gram scheermessen 
1 el kruidenboter 
1 kopje visbouillon
2 handjes zeekraal 

Voor de peterselieolie:
100 ml olie
1 flinke hand peterselie
8 teentjes knoflook
Snufje zout

Ook lekker! Vind hier nog meer vis recepten > 

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de olie. Stop alle ingrediënten in een food processor en laat draaien tot een gladde olie. 
  2. Was de scheermessen in een bak met water. Smelt de kruidenboter in een pan, bak de zeekraal mee voor een minuutje. Voeg dan de scheermessen en het kopje visbouillon toe. Laat op het vuur totdat de schelpen open gaan. 
  3. Giet nog wat van de peterselieolie in de pan en schep vervolgens op een bord. 

Tip! Je houdt nog ruim peterselieolie over wat je in de koelkast kunt bewaren. Heerlijk bij een seafood pasta, in salades of over de burrata.

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor scheermessen met zeekraal en peterselie?

Bron: Homechef Huiberts