Net als wij (obviously) ook zo dol op unieke pop-up restaurants? Dan is De Vuurplaats op boederij Eyckenstein in Maartensdijk jouw next go to. Hier draait het niet alleen om goed eten, maar juist om de complete beleving rondom dat eten. Leukleukleuk!
Aperitief tussen de varkens
Restaurant ervaringen die een hele middag of volledige avond in beslag nemen, wij houden ervan. Zo doen ze dat ook bij de Vuurplaats, waar je begint met het voeden van de varkens, met een aperitiefje en mooie (interessante!) verhalen erbij.
Sfeervolle tent
Vervolgens schuif je aan in de sfeervol ingerichte tent van pop-up restaurant de Vuurplaats, die uitkijkt op grazende stieren. Op de achtergrond hoor je het geluid van knisperend houtvuur van de BBQ. Daar worden de mooie stukken vlees en groenten langzaam gegaard boven het vuur. Kortom: alle zintuigen worden geprikkeld in dit unieke pop-up concept.
Tekst gaat door onder de foto
Gerechten van het vuur
De gerechten zijn stuk voor stuk enorm verrassend (denk aan largo met paksoy en kappertjes) en alles wordt bereid met niets anders dan open vuur. Geen elektriciteit en geen gaspit, maar enkel vlammen, gloeiende kooltjes en rook. En er wordt alleen gekookt met biologische producten en voornamelijk met producten van en rond de boerderij.
Eigenaren Martijn Korving en Janine Baker: “Hier worden Jersey-stierenkalfjes die ‘over’ zijn van een zuivelboerderij biologisch grootgebracht. Een veld verderop staan onze eigen biologische varkens. De kruiden uit de naastgelegen tuin maken de smaak van het vlees af.”
Tekst gaat door onder de foto
Speciale zomeravonden
Door de bijzondere locatie is de Vuurplaats ook een mooie plek voor andere gelegenheden. Van besloten borrels, evenementen, fotoshoots, vergaderingen of brainstorms: alles is al voorbij gekomen. Bekijk de mogelijkheden en pop-up date hier >
En, wanneer schuif jij aan bij pop-up restaurant de Vuurplaats?