R

RECEPT KOMKOMMER GAZPACHO MET WATERMELOEN EN MUNT

gazpacho recept - komkommer gazpacho - gazpacho met komkommer - frisse gazpacho - gazpacho maken - hoe maak ik gazpacho

Zin in een lichte en verkoelende maaltijd op een warme dag? Een heerlijke koude (!) soep is dan precies wat je zoekt! Hieronder vind je het recept voor een fantastische komkommer gazpacho met watermeloen en munt.

Vind het komkommer gazpacho recept hier >

Ingrediënten 

8 grote pitloze Engelse komkommers
1 blok tofu
125 ml ijskoud water
1/2 kleine zoete ui
3 el citroensap
1 bosje verse munt
2 el gehakte verse koriander
2 tl zout
1 tl geraspte verse gember
1/2 tl Cayenne peper
300 gr in blokjes gesneden watermeloen (zonder pit)
30 gr pompoenpitten
Extra vierge olijfolie

Meer inspiratie nodig? Vind hier 10 x frisse watermeloen recepten > 

  1. Meng de eerste 10 ingrediënten in een grote kom, bewaar 2 eetlepels munt en roer goed door elkaar. Pureer alle ingrediënten in porties in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Giet gazpacho over in een grote kan, dek af en zet minimaal 2 uur (tot maximaal 8 uur) in de koelkast.
  2. Proef de soep voor het opdienen en pas eventueel de kruiden aan. Verdeel de soep over gekoelde kommen en garneer met watermeloen, geroosterde pompoenpitten, de gehakte munt en een scheutje olijfolie.
  3. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit zomerse gerecht!

En, wanneer ga jij het gezonde en makkelijke recept voor deze heerlijke komkommer gazpacho maken? 

Bron: Delish