1

17 x NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM

nieuwe restaurants amsterdam - nieuw restaurant amsterdam - nieuwe zaken amsterdam - nieuwe restaurants in amsterdam - nieuw restaurant in amsterdam - uit eten amsterdam - restaurant amsterdam - eten in amsterdam - rem amsterdam - nieuwe hotspots amsterdam - nieuwe restaurants amsterdam 2022

Het aantal nieuwe zaken in Amsterdam dat de deuren opende (zélfs tijdens corona) is bijna niet bij te houden. Maar toch doen we het! Dit lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam wordt regelmatig aangevuld met nieuwkomers in de stad.

Op zoek naar iets nieuws waar je heerlijk kunt aanschuiven? Probeer één van deze (relatief) nieuwe restaurants in Amsterdam eens >

Sins of Sal

Ken je een van onze favoriete restaurants in Amsterdam, Salmuera? Nou, het team achter deze fijne zaak heeft een tweede fijne zaak geopend: Sins of Sal. Achter een onopvallende gevel op de Westerstraat schuilt de nieuwe go to voor Mexicaanse guilty pleasures. Een culinaire kapel, gewijd aan Santa Muerte, aan het donker en de latijns-Amerikaanse nacht. Klein en intiem. Bizar goede cocktails. Kleine happies. Een bijzondere toilet. Donkere gezelligheid. Tip: vergeet de tuna taco’s niet te bestellen!

restaurants westerstraat

Restaurant REM

Where fancy meets fun op grote hoogte‘, zo omschrijft deze nieuwe hotspots op het REM-eiland zichzelf. Deze iconische plek kent drie verdiepingen een REM bar, restaurant en rooftop. Geniet van een zesgangendiner, van een dansje in de bar of chill in een hangmat op het dakterras met adembenemend uitzicht: hier schijnt het allemaal te kunnen. Check onze omslagfoto voor een impressie!

Poppy’s

De Pijp heeft een nieuwe aanwinst! Na weken hard klussen opende Poppy’s begin mei haar deuren. ‘Hét restaurant in de Pijp met fine food & lovely drinks’. Op de menukaart staan veel biologisch gerechten en het team is flexibel en milieubewust: bijna alle gerechten vegan zijn te bestellen.

Helling 7

Eén van de nieuwste aanwinsten van Amsterdam-Noord is de mooie Helling7. Tussen het staal, kranen en schepen, naast Amsterdam Marina, aan het IJ, op de NDSM-Werf: bij deze nieuwe hotspot kijk je uit over de hele stad. Meer info over deze zaak vind je hier >

helling 7 - nieuwe hotspots amsterdam - hotspots ij - restaurant met uitzicht amsterdam

Meer nieuwe restaurants in Amsterdam 2022 >

Café Enfin

Café Enfin opende begin februari 2022 hun deuren en op het moment van schrijven is dat nog lekker recent. Leuk om langs te gaan dus! En wel zo handig: ‘YOU DON’T NEED A RESERVATION!’, staat er op de overzichtelijke website van het gloednieuwe Café Enfin. Nou, helemaal top. Schuif aan voor een lekkere Camembert uit de oven of een Ardenner paté en geniet van een spontaan avondje uit eten in Amsterdam.

Coulisse

Coulisse is een plek waar creativiteit en comfort samenkomen. Ze streven in dit nieuwe restaurant naar een hoog niveau maar willen de drempel zo laag mogelijk houden. Hier werken ze voornamelijk met Nederlandse producten en serveren een wisselend menu. Geleid door de seizoenen, en begeleid door een groot aanbod aan alcoholische en non-alcoholische dranken. Zelf noemen ze het easy fine dining en wij zetten Coulisse (na eigen ervaring) hoog in ons lijstje voor beste nieuwe restaurants in Amsterdam.

Date night? Dit zijn 9 x romantische restaurants in Amsterdam >

Chez Miné

Chez Miné is dé nieuwe hotspot in Bos en Lommer. Hier schuif je aan voor pizza’s en lekkere groentegerechten. En, terwijl de keuken de maaltijden klaar maakt, vermaak jij jezelf met een potje jeu de boules, tafeltennis. Of je laat je beste danspasjes zien op de jaren ’80 dansvloer. Ook leuk: in de zomer kun je heerlijk vertoeven op het grote terras!

Fiona

Samen met de bekende chef-kok Zahie Tellez brengen ze bij Fiona de echte authentieke Mexicaanse keuken naar het hart van Amsterdam. Met een all-day menu waarbij de seizoenen centraal staan en plant-based koken de voorkeur krijgt. Je kunt hier terecht voor ontbijt tot dessert en van koffies tot cocktails. 

Spontaan uit eten? Bij deze restaurants hoef je niet te reserveren >

De Neef van Fred

Volgens het restaurant vertegenwoordigd Fred het familielid dat we allemaal hebben. De neef waar je elk moment van de dag en avond binnen kunt vallen. Voor goed eten, lekker drinken en natuurlijk veel gezelligheid. Niet alleen elk moment, ook élk seizoen! Met een heerlijk terras aan het water plof je hier op zomerse dagen op de stoelen. Terwijl je in het najaar een leuk plekje binnen op zoekt.

Lolo

Lolo is een vernieuwend restaurant, waar je geniet van de klassiek-moderne Italiaanse keuken, goede wijnen en bijzondere cocktails. De gerechten worden gemaakt van ambachtelijke producten die rechtstreeks zijn geïmporteerd uit Italië. Geniet hier bijvoorbeeld van carpaccio van octopus, burrata met zwarte truffel, huisgemaakte pizza’s en cavatelli met lamsragout.

nieuwe restaurants amsterdam - nieuw restaurant amsterdam - nieuwe zaken amsterdam - nieuwe restaurants in amsterdam - nieuw restaurant in amsterdam - uit eten amsterdam - restaurant amsterdam - eten in amsterdam
nieuwe restaurants amsterdam

Ook leuk! De 15 x leukste bruine cafés van Amsterdam >

Restaurant Smelt

De populaire zaken Café de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam steken de hoofden bij elkaar en lanceren een échte kaaservaring. Zo kunnen kaasliefhebbers bij pop-up restaurants Smelt sowieso tot 1 maart 2022 aanschuiven voor een kaasfondue, met kazen van hoog niveau.. Do we have to say more?

Truffel Boutique

De Truffle Boutique is misschien wel jouw nieuwe favoriete lunch en/of borrelplek in de stad. Je bent hier aan het juiste adres voor alles wat met truffel te maken heeft! Bij mooi weer geniet je hier van verschillende gerechten op het terras aan de Overtoom. Daarnaast hebben ze ook een aantal producten die je kunt kopen voor thuis zoals truffel honing.

Lola The Green Aardvark

Ook Amsterdam Oost heeft een nieuwe aanwinst erbij: Lola The Green Aardvark is een eigentijds buurtcafé, met een prachtig terras en uitzicht op het water. Het leuke aan dit eettentje is de meeste gerechten hier gedeeld worden. Hoe klinkt een grote schaal kaasnacho’s gecombineerd met een Dark ’n Stormy cocktail?

Bar Piquette

Dit terras in Noord staat in het teken van de Franse boeren picknick waar het gelijknamige en verboden drankje ‘piquette’ wordt geserveerd, een licht alcoholisch én licht sprankelend wijnproduct dat Franse boeren vroeger maakten van de restproductie van de druiven. Meer informatie vind je hier >

Hier vind je de leukste sterrenrestaurants in Amsterdam op een rijtje >

De Juwelier

De Juwelier is het nieuwste restaurant van chef-koks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Bij De Juwelier gaan ze terug naar ouderwets à la carte met de technieken van nu. Het heeft geen concept, maar gaat gewoon om lekker bourgondisch genieten. Het is ook nog eens budgetproof met voorgerechten rond de vijftien euro en hoofdgerechten tussen de twintig en dertig euro!

Qlique

Qlique Bar Bistro, dat is genieten met een hoofdletter Q! Je waant je voor een avondje in de Qôte d’Azur , TosQane of op de Spaanse eilanden terwijl je gewoon thuis bent. Hier serveren ze alleen kwaliteit. Uit hun Zuid-Europese keuken of uit het geheime wijnkeldertje, kosten noch moeite blijven je bespaard. Een nieuwe hotspot in de Pijp!

Restaurant Floreyn

Op de bekende Albert de Cuypstraat vind je de nieuwe restaurant Floreyn. De ‘Hollandse keuken’ is tegenwoordig veel meer dan stamppot en een kommetje snert. Met verrassende en experimentele gerechten op het menu, allemaal van Nederlandse bodem, bewijzen de chefs dat maar weer.

Leuk lunchen doe je bij deze plekken in Amsterdam Zuid >

Bar Bistro Bravour

Voor een lekker diner, de vrijdagmiddag borrel of een delicieuze lunch: bij Bravour kun je op elk moment van de dag terecht. Het is dan ook niet zomaar een Bar bistro, want het menu staat vol met overheerlijke gerechten in een wereldse jasje. Zoals de redang kroketjes en de paddenstoelravioli. Yum!

Ceppi’s

Ceppi’s is bedacht om iedereen in Amsterdam te verrassen en te vermaken onder een warme Italiaans deken aan de Lijnbaansgracht. Denk aan verse pasta’s, houtoven pizza’s, Italiaanse cocktails/spritz, een uitgebreide wijnkaart en natuurlijk een enorm tomatenblik vol met gezelligheid. Heb jij al zin in een geweldige Italiaanse avontuur? Wij wel!

En, bij welke van deze nieuwe restaurants in Amsterdam reserveer jij als eerste een tafeltje?

Ook een nieuwe hotspots gespot? Mail ons!

CategoriesFijne Foodspots