Goede borrelhapjes of voorgerechten op tafel is een lust voor het oog en ook nog eens gegarandeerd genieten! Wil jij eens wat anders dan de standaard gerechten? Hieronder vind je het recept voor heerlijke courgette taartjes met flespompoen.
Op zoek naar een origineel borrelhapje of voorgerecht? Vind hier het recept voor de courgette taartjes met flespompoen >
Bereiding
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
6 porties
Ingrediënten
1 courgette
1 rode ui
4 el vegan roomkaas
1 snufje zout
1 snufje peper
Knoflookpoeder naar smaak
1/2 flespompoen
1 rol kruimeldeeg (taartdeeg)
Kokosolie
Bereidingswijze voor de courgette taartjes met flespompoen
- Kook de flespompoen in kokend water tot deze zacht en gaar is.
- Eenmaal gekookt, doe je het in een blender met de kruiden (zout, peper, knoflook) en de vegan roomkaas.
- Blend tot een glad mengsel.
- Snijd de rode ui in kleine stukjes en bak deze zachtjes in een pan. Voeg na het koken de stukken toe aan het pompoenmengsel.
- Vet je taartschotels lichtjes in met kokosolie.
- Snijd het kruimeldeeg in gelijke stukken en in verhouding tot jouw taartenschotels.
- Plaats het gebakje in de taartvormen.
- Schil dan de courgette met behulp van een groenteschiller.
- Verdeel de pompoenmix gelijkmatig in de taartschotels. Leg vervolgens de courgette slierten op elkaar.
- Bak gedurende 20 tot 25 minuten op 200 graden tot het deeg gaar en goudbruin is.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze afmaakt met jouw favoriete toppings.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor courgette taartjes met flespompoen?
CategoriesRecepten & Trends