Kip Parmezaan is eigenlijk gewoon kip met een laagje broodkruim en Parmezaanse kaas, maar oh wat is het lekker! Met deze klassieker kun je ons in ieder geval altijd blij maken. Benieuwd hoe je dit heerlijke gerecht maakt? Hieronder vind je het recept voor kip met parmezaan.
Groot fan van kipfilet en parmezaanse kaas? Vind hier het recept voor de perfecte kip met parmezaan >
Ingrediënten
900 gr kipfilet zonder bot
750 gr Marinara of geroosterde tomatensaus
60 gr bloem
1 tl zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
2 grote eieren
1 grote hand Italiaanse gekruide broodkruimels
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Verse basilicumblaadjes
2 el koolzaadolie of druivenpitolie (of een andere olie)
1 el boter
225 gr verse mozzarella in dunne plakjes gesneden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Gebruik een scherp, dun mes om de kipfilets in de lengte doormidden te snijden en plaats de kip tussen 2 stukken plastic folie en stamp plat met een hard voorwerp.
3. Giet de marinara of tomatensaus in een pan en verwarm op middelhoog vuur tot het goed is verhit en laat het vervolgens sudderen.
4. Giet de bloem in een ondiepe kom en breng op smaak met het zout en versgemalen zwarte peper. Klop de eieren in een andere ondiepe kom. En meng in een andere ondiepe kom de broodkruimels met de Parmezaanse kaas.
5. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de olie en boter tot ze heet zijn. Werk met één kipfilet per keer: doop de kip in de bloem, schud het overtollige deeg eraf, dompel het licht maar gelijkmatig in het eimengsel, laat het extra ei eraf druipen en leg de kip zachtjes op de kruimels. Leg daarna elk van de ‘schnitzels’ opzij.
6. Werk in delen en voeg de schnitzels toe aan de pan, maar pas op dat je hem niet te vol doet. Kook aan elke kant tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten elk of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
7. Schep de marinarasaus rond en over de kip. Bestrooi met plakjes mozzarellakaas en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak 10 tot 12 minuten en garneer als laatste met verse basilicum en meer Parmezaanse kaas.
8. Nu is het tijd om te gaan genieten!