1

10 x CORONAPROOF ACTIVITEITEN IN UTRECHT

wat te doen in utrecht - coronaproof activiteiten utrecht - utrecht corona

Benieuwd wat je nog wél kunt doen in Utrecht deze dagen – ondanks alle maatregelen? Gelukkig zijn er in Utrecht nog genoeg coronaproof activiteiten te doen in deze lastigere periode. Hieronder vind je de leukste uitjes in Utrecht tijdens Corona.

Hier vind je onze coronaproof activiteiten in Utrecht >

Onze dagen zien er nog altijd anders uit dan normaal: geen grote evenementen, niet uiteten met grote groepen, niet borrelen in de kroeg tot middernacht, op een andere manier verjaardagen vieren. Maar laten we positief blijven en doen wat we nog wél kunnen doen!

Benieuwd wat je nog wel kunt doen in onze Domstad? Hieronder vind je de tips om van deze (soms lastige) tijd toch leuk te maken.

1. Boek een Staycation

Staycations: wij zijn er gek op. Noem het een vakantie in eigen land, een thuisblijfvakantie of een mini-break; een nachtje weg in eigen stad of land is hartstikke populair, zéker tijdens de lockdown. Dat komt omdat je tijdens een staycation vaak wél kunt genieten van een diner buiten de deur. Deze wordt dan geserveerd op de hotelkamer. Een van onze favoriete hotels in Utrecht is het Mother Goose Hotel en The Anthony. Bieden populaire plekken, dus op tijd boeken is aan te raden!

Utrecht. Eén van Nederlands oudste steden met een innovatief karakter. Een veelzijdige stad omringt door middeleeuwse grachten. De veelzijdigheid zit hem vooral in de diversiteit in de horeca, het grote aanbod in hotels maar ook de gezellige winkelpanden dat veel bezoekers naar zich toe trekt. Kortom, de hoogste tijd om deze stad eens meer onder het licht te brengen. Want zeg nou zelf, is dit niet de ultieme plek voor een vakantie in eigen land? Hotspots Utrecht. Tips in Utrecht. Weekendje Utrecht

2. Volg het Dwaalspoor

Even een frisse neus halen? Reclamebureau Everybody Likes Penguins heeft een route door Utrecht uitgestippeld. Je wordt begeleid door foto’s van vroeger: weet jij waar de volgende foto genomen is? Historie komt daadwerkelijk tot leven. De route duurt ongeveer anderhalf uur.

3. Bezoek De keuken van KEEK

Ben je in de buurt van de Oudegracht? Dan word je vast al snel verleid door de heerlijke geuren die bij De keuken van KEEK vandaan komen. Haal hier een warme koffie to go met een stukje taart of vers gebakken brood.

View this post on Instagram

A post shared by KEEK (@keekutrecht)

4. Haal een pannetje soep bij Eethuis Vers

Jezelf of iemand anders verrassen met een heerlijk ouderwets pannetje verse soep? Dat kan bij Eethuis Vers! Je kunt het pannetje zelf kiezen en er zijn vier verschillende soepen om uit te kiezen: rode linzen, pompoen gember, knolselderij peer of Marokkaanse Harira.

Ook leuk! 19 x Coronaproof activiteiten in Amsterdam >

5. Bewonder de hofjes van Utrecht

Genoeg van alle parken en standaard routes? Ga op ontdekking en bezoek de verschillende hofjes die in Utrecht verborgen liggen. Als je ergens rust vindt midden in de Domstad, is het daar wel. Bekijk hier een goede route.

6. Ga naar Park Lepelenburg

Neem even pauze en loop een rondje door het park. Bekijk de mega huizen aan de Singel en wandel langs de Stadsschouwburg en de sterrenwacht Sonnenborgh.

7. Probeer de Poffertjes Pop-up

Nog een leuke coronaproof activiteit in Utrecht? Ga langs Marjolein van de Poffertjes Pop-up! Zij staat elk weekend in Utrecht te bakken voor haar klanten. Je vindt haar en haar poffertjesbakfiets elke zaterdag en zondag op de Van Asch van Wijckbrug. Genieten én supporting your locals!

8. Bezoek de bloemenmarkt op Janskerkhof

Elke zaterdag van acht uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags staat Janskerkhof vol in bloei. Overal waar je kijkt (en ruikt) zie je de mooiste planten en bloemen. Neem gelijk een bosje mee om jouw huis net zo op te fleuren!

9. Doe een Walking Dinner

Drie restaurants in Utrecht slaan de handen in één. Haal je voorgerecht bij ’t Gras van de buren, je hoofdgerecht bij Restaurant Walden en je dessert bij Café Brun. Het menu verschilt ook per keer weer! Reserveren doe je via deze link.

10. Maak de stad schoner

We wandelen heel wat af in coronatijden. Je kunt je wandeling leuker en nuttiger maken! Sinds kort kun je namelijk een gratis afvalknijper aanvragen bij de gemeente. Vind meer informatie via deze link. Goed voor de stad en voor je voornemen duurzamer te leven: win-win!

En, welke coronaproof activiteiten in Utrecht ga jij binnenkort doen?

CategoriesWalk & Visit