B

BLOEMKOOL PIZZABODEM MAKEN: ZO DOE JE DAT

bloemkool pizzabodem - bloemkool pizzabodem maken - bloemkoolbodem - pizzabodem van bloemkool - gezonde pizza bodem - bodem van bloemkool - bloemkoolbodem -

Pizza’s eten zonder schuldgevoel? Dat kan! Door de originele pizzabodem te vervangen door een (gezondere) bloemkool bodem geniet jij bewuster van jouw pizza!  Wil je hiermee aan de slag? Hieronder vind je precies hoe jij een bloemkool pizzabodem kunt maken.

Pizza avond zonder schuldgevoel? Vind hier hoe je een bloemkool pizzabodem kunt maken > 

Ingrediënten

Voor 2 personen 

1 (redelijk grote) bloemkool
Een ei
1 el gedroogde oregano
Een handje geraspte kaas (mozzarella of Parmezaanse kaas)
Zout en peper

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels.

3. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en zet in de oven.

4. Bak in 25 muten af, roer af en toe even door elkaar met een vork.

5. Haal de kruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen terwijl de kruimels zijn verspreid over de bakplaat.

6. Doe de kruimels dan in een schone theedoek en knijp zo hard dat er zoveel mogelijk vocht uitkomt.

7. Doe het bloemkoolmengsel in een kom met het ei, de oregano, kaas en een snuf peper en zout en roer tot het tot een massa.

8. Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat met een spatel en maak de bodem niet te dik.

9. Zet dit weer in de oven en bak voor 25 minuten. De bodem moet een beetje hard en lichtbruin worden.

10. Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en al je favoriete groenten (en andere toppings) en bestrijk de randjes met olie.

11. Top af met wat kaas en schuif weer de oven in voor 20 minuten.

En, wanneer ga jij dit recept voor een gezonde bloemkool pizzabodem maken?

Bron: Ambitious Kitchen