Zin in een frisse en lichte maar vullende maaltijd op een warme dag? Wij weten precies wat je nodig hebt! Hieronder vind je het makkelijke en gezonde recept voor een zomerse couscous met feta en watermeloen.
Vind hier het recept met couscous, feta en watermeloen >
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 ml water
150 gr volkoren couscous (geen parelcouscous)
1/2 tl zout
Snufje saffraan (optioneel)
2 tl limoenschil
3 el limoensap (ongeveer 2 tot 3 limoenen)
2 el olijfolie, plus extra voor het serveren
1 à 2 tl honing
1/4 tl zwarte peper
220 gr pitloze watermeloen, in kleine blokjes
50 gr bleekselderij, in kleine stukjes
20 gr muntblaadjes
75 gr verkruimelde feta
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 andere frisse watermeloen recepten om zelf thuis te maken >
Bereidingswijze
1. Breng het water aan de kook in een kleine steelpan. Haal van het vuur en voeg de couscous, het zout en de saffraan toe (als je deze gebruikt). Dek af, zet opzij en laat ongeveer 10 minuten intrekken tot het water is opgenomen. Roer de couscous los met een vork en schep deze op een serveerschaal, verdeel en schep opnieuw. Laten het daarna goed afkoelen.
2. Meng de limoenschil, het sap, de olijfolie, de honing, de resterende 1/4 theelepel zout en peper in een pot met een goede deksel. Schud totdat de dressing goed is gemengd.
3. Voeg daarna de watermeloen, selderij en munt toe aan de couscous. Sprenkel het mengsel met de dressing en meng voorzichtig. Laat 30 minuten staan (als je tijd hebt) en bedek als met extra munt, feta en een extra scheutje olijfolie. Proef en voeg eventueel nog extra peper en zout naar smaak toe.
4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en lichte gerechtje. Ga lekker met je snoet in de zon en pak er een lekker wijntje bij!