1

10 x TOFFE GLAMPINGS IN NEDERLAND

glamping - kamperen - camping - nederland - tips - glamping nederland

Niet meer knoeien met de tentstokken, geen gaspitje aan de praat hoeven krijgen, niet meer op een plat matje slapen én toch het kampeergevoel meepakken – klinkt goed toch? Glamping is het nieuwe kamperen, maar waar moet je zijn deze zomer? Check hier 10 x glamperen in Nederland.

Zin in een luxe camping? Bekijk deze 10 toffe glampings in Nederland voor een heerlijke vakantie in eigen land >

1. Het Wesselink – Overijssel

Het Wesselink in Salland ligt perfect in de natuur. Tussen De Hoge Veluwe en De Sallandse Heuvelrug in ligt de camping. De tenten liggen aan de rand van het bos met uitzicht over de weilanden. Zo heb je echt het idee even eruit te zijn! Pluspunt: sommige tenten hebben een hot tub!

Boek hier >

glamping - overijssel - kamperen - nederlandHet Wesselink // kamperen Nederland // glampings Nederland

10 x Bijzondere tiny houses in eigen land >

2. Strandpark Zeeland

Meer van de strandvakantie? Zeeland got you covered! Strandpark Zeeland heeft enkele safaritenten omgebouwd tot glampingtenten – inclusief bar. Het park ligt in de buurt van Vlissingen, dus een dagje de stad in is geen probleem.

Boek hier >

glamping - zeeland - strandvakantie - nederland
Strandpark Zeeland – glamping Nederland

Meer toffe glampings in Nederland >

3. De Lange Weide – Drenthe

Iets meer naar het noorden ligt een lange weide waar verschillende glampingtenten op een rij zijn gezet. Bij de boerderij lopen ook verschillende dieren rond: ezels, kalkoenen, wandelgeiten, een big, mini varkentje en vele katjes en konijntjes. Het is een ideale plek wanneer je met kleinere kinderen op vakantie bent – hulp op de boerderij wordt altijd gewaardeerd.

Boek hier >

glamping - nederland
De Lange Weide

4. Slot Doddendael – Gelderland

Slot Doddendael is een middeleeuws kasteeltje, dat vlakbij Nijmegen in het mooie Land van Maas en Waal ligt. Ze doen normaal veel trouwerijen en andere feesten, maar voor deze zomer kun je uniek kamperen op hun landgoed. Ontbijt en diner zit er ook voor 2x bij, hoe relaxed wil je het hebben?!

Boek hier >

5. Hoeve Meskenwier – Friesland

Omringd door het riviertje de Boarn vind je de 240 (!) jaar oude boerderij Hoeve Meskenwier. Er is een eigen insteekhaven, dus als je een eigen bootje hebt, neem vooral mee! Anders kun je het water ontdekken door middel van de kano’s. Een dagje Ameland is ook makkelijk te doen vanaf hier.

Boek hier >

glamping - nederland - friesland
Hoeve Meskenwier – glamping Nederland

Eilandhoppen op de Wadden: tips, to do’s & to stays >

6. Languana Beach – Zuid-Holland

‘Het duin is voor ons een surfdorp, het strand een speeltuin, met de lagune als grootste attractie!’ luidt de website, en dat is terecht. Deze splinternieuwe strandcamping is van alle gemakken voorzien. Ook kun je hier zat activiteiten ondernemen, zoals surflessen!

Boek hier >

7. De Brabantse Hei – Noord-Brabant

Even ten zuiden van Tilburg en Eindhoven ligt De Brabantse Hei midden op de Brabantse Kempen en op een steenworp afstand van de Belgische grens. De EftelingBeekse Bergen en Bobbejaanland zijn makkelijk te bereiken vanaf de camping. De eigenaren doen ook crowdbutching. Dit betekent dat iedereen een stukje van de koe koopt en, als al het vlees verkocht is, dan pas wordt de koe geslacht. Zo blijft er nooit onnodig vlees over!

Boek hier >

glamping - camping - kamperen - nederland
De Brabantse Hei

8. De Pallegarste – Overijssel

Op de camping tussen Hardenberg en Ommen staan verschillende safaritenten en beach lodges. Er is een visvijver en verwarmd buitenzwembad. Al kun je ook prima wegdromen in de hangstoel die iedere lodge heeft!

Boek hier >

9. Mongoolse Yurts – Texel

Met een overnachting in een yurt beleef je honderd procent zeker een unieke vakantie. Er is een houtgestookt fornuis om op te koken en er zijn hangmatten om in te chillen. Ook leuk: er ligt een (Mongools) receptenboekje klaar zodat je lekker kunt experimenteren tijdens je verblijf.

Boek hier >

yurts - texel - nederland - glamping
Yurts Texel – glamping Nederland

7 x Indrukwekkende hotels in Nederland >

10. Glamp Outdoor Camp – Gelderland

Op de Veluwe vind je Glamp Outdoor Camp. Verblijf in de ongerepte natuur op deze pop-up camping. Tussen de bomen vind je alles wat je nodig hebt voor een lekkere vakantie: een bar, lounge areas, een biefstuk bar, privé sanitair, een tapasavond, draadloos internet – ga zo maar door!

Boek hier >

Op welke glamping in Nederland verblijf jij deze zomer?

CategoriesNederland