Zin in een lichte en verkoelende maaltijd op een warme dag? Een heerlijke koude (!) soep is dan precies wat je zoekt! Hieronder vind je het recept voor een fantastische watermeloen gazpacho.
Vind het gazpacho recept met watermeloen hier >
Ingrediënten
1 rode ui > 75 gr grof gehakt, 75 gr fijngehakt
1 tot 2 rode paprika’s > 175 gr grof gehakt, 130 gr fijngehakt
1 tot 2 geschilde komkommers > 150 gr grof gehakt, 150 gr fijngehakt
1 jalapeño peper > 1 el grof gehakt, 1 el fijngehakt
400 gr gehakte verse tomaten
900 gr pitloze watermeloen (of watermeloen zonder zaadjes), in stukjes
15 gr gehakte koriander
90 ml rode wijnazijn
1 el zout
1 el (extra vergine) olijfolie
Om te garneren:
Zure room (weglaten voor de veganistische optie)
In blokjes gesneden avocado
Koriander
Meer inspiratie nodig? Vind hier 10 x frisse watermeloen recepten >
Bereidingswijze
1. Doe de grof gehakte ui, paprika, komkommer, jalapeño en koriander in een krachtige blender. Voeg de tomaten toe en mix tot ze gepureerd zijn. Voeg de watermeloen toe en mix opnieuw tot een gladde massa. Giet het mengsel dan in een grote kom.
2. Proef de gazpacho en voeg rode wijnazijn toe om de zoetheid van de watermeloen en tomaten in evenwicht te brengen. Afhankelijk van hoe zoet je watermeloen is en hoe zuur of zoet je tomaten zijn, moet je minder of meer rode wijnazijn toevoegen. Begin met een beetje azijn en blijf steeds een eetlepel toevoegen totdat je de smaak hebt bereikt die je lekker vindt. Klop daarna het zout en de olijfolie erdoor.
3. Roer de fijngehakte uien, paprika, komkommer en jalapeño door het gazpacho mengsel. Koel minstens een uur in de koelkast voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen mengen.
4. Garneer de gekoelde gazpacho met zure room, in blokjes gesneden avocado en gehakte verse koriander.
5. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerechtje!