Ook post-coronacrisis vraagt om veel creativiteit van ondernemers. Na pop-up terrassen en plantaardige diners in een kas is nu ook het grootste 1,5 meterrestaurant van Nederland een feit. Van 1 juli t/m 31 augustus kun je aanschuiven in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Bij Rond de Tafel koken iedere avond vijf bekende sterrenchefs voor 100 gasten.
Beroemde keukens
In samenwerking met Westergas en de beste 1- en 2-sterrenchefs van het land verzorgt Rond de Tafel de hele zomer lang spraakmakende diners op een wel heel bijzondere locatie. De chefs verplaatsen hun beroemde keukens tijdelijk naar het midden van de iconische Gashouder in Amsterdam.
In het bijzonde 1,5 meterrestaurant koken vijf topchefs elk twee weken lang een 5 gangenmenu mét bijpassende wijnen. Een lunch in het gigantische restaurant kost €55,- euro, een diner kost €69,50 per persoon.
De culinaire agenda
De chefs die hun keuken tijdelijk verplaatsen naar de Gashouder zijn niet de minste.
Erik van Loo van Parkheuvel** staat er van Woensdag 1 juli t/m zondag 12 juli.
Richard van Oostenbrugge van restaurant 212* van woensdag 15 juli t/m zondag 26 juli
Egon van Hoofd van restaurant Mos* van woensdag 29 juli t/m zondag 9 augustus
Soenil Bahadoer van de Lindehof** van woensdag 12 t/m zondag 16 augustus
Wilco Berends van restaurant de Nederlanden** van Woensdag 19 t/m zondag 30 augustus
Bij welke sterrenchef schuif jij het liefst aan? Houd de agenda goed in de gaten, want de reserveringen gaan erg hard!
Een plekje voor lunch of diner bij Rond de Tafel kan je vanaf zaterdag 13 juni reserveren via de website.
Pssst: 50 x originele dingen om te doen in Amsterdam vind je hier >