Een panini is simpel om te maken, en ook nog eens ontzettend lekker. Perfect dus voor als je niet geen zin hebt om lang in de keuken te staan voor een lekkere lunch. Hieronder vind je het recept voor een snelle panini met kip, kaas en chipotle mayonaise. Enjoy!
Vind hier het snelle panini recept met kip >
Ingrediënten
Voor de sandwich:
1 glutenvrij brood of andere brood naar keuze
1 pak kipfilet
1 avocado
450 gr verse spinazie
1 el boter
Voor de saus:
120 gr mayonaise
4 tl adobo saus
3 tl citroensap
1 tl suiker of honing of agavesiroop
Snufje zout
Bereidingswijze
1. Meng de mayo, adobo saus, citroensap, suiker/honing/agavesiroop en een snufje zout in een kleine kom om de chipotle mayo te maken.
2. Verwarm dan jouw contactgrill tot middelhoog.
3. Pak 2 sneetjes brood en verdeel een lepel chipotle mayo over een of beide sneetjes.
4. Leg een paar plakjes kip en een paar plakjes kaas op het brood. Je kunt zelf de hoeveelheid kiezen!
5. Smelt een kleine hoeveelheid boter op de contactgrill om te voorkomen dat sandwiches blijven plakken aan het apparaat.
6. Plaats de panini’s in de grill en laat ze er 5-6 minuten onder zitten. De bereidingstijden kunnen variëren, afhankelijk van het model van jouw contactgrill.
7. De broodjes zijn klaar als de kaas is gesmolten en het oppervlak van het brood is geroosterd.
8. Snijd dan de spinazie grof en snijd 1 avocado in plakjes. Haal de panini’s uit de grill, snijd ze doormidden en doe de avocado en spinazie in de sandwiches.
9. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke lunch gerecht!
Kleine side note! Wist je dat panini dus eigenlijk meervoud is? Dit komt namelijk van: panino, wat gewoon Italiaans is voor ‘klein broodje’. Waarschijnlijk zeg je het dus al die jaren al verkeerd… net als wij!
Wanner ga jij dit makkelijke recept maken voor de perfecte panini met kip?
Bron: The Rustic Foodie